Atenție români! S-a schimbat modul ce calculare al facturilor. Cum vă afectează la buzunar?

Plafonarea prețurilor la energie se va raporta la consumul din anul curent, 2022, și nu la consumul din 2021, potrivit propunerii PSD, cu privire la plafonarea prețurilor la energie. Coaliția PNL nu s-ar opune unei astfel de inițiative. 

buget facturi energie jpg
Atenție români! S-a schimbat modul ce calculare al facturilor

Facturile la energie electrică ale românilor se vor calcula diferit, o modificare venită în urma numeroaselor plângeri cu privire la sumele astronomice pe care mai mulți cetățeni le au de achitat. Potrivit propunerii PSD, noul calcul se va raporta la consumul din 2022, ci nu la cel din anul precedent, 2021.

Citește și: Ministrul Muncii, veste bună pentru toți românii! Ce se întâmplă cu facturile la energie

Liderul PNL, Ionuț Stroe, a declarat că partidul nu se împotrivește propunerii PNL și rămâne deschis dezbaterilor pe această temă. 

«Nu am luat o decizie, dar acest aspect va fi stabilit în cadrul dezbaterilor parlamentare. Noi suntem deschişi la discuţii şi nu spunem nu niciunei variante», a declarat Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, potrivit MEDIAFAX.

Nu rata nici: Facturi mai mari pentru români! Scade plafonul până la care prețul energiei va fi compensat

Anunțul PSD cu privire la noul calcul al facturilor la energie

Recent, social-democrații au anunțat modificarea OUG 119/2022, printr-un amendament prin care plafonarea prețurilor la energie s-ar raporta la consumul curent, din anul 2022 şi nu la 2021.

Hai să afli și: Cum să economisești bani când vine vorba de activitățile casnice

„Persoanele care îşi reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de preţuri plafonate. PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care îşi reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de preţuri plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 şi 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent şi nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022”, se arată în comunicatul de presă al PSD. 

Marius Budai, despre majorarea salariului minim brut și a punctului de pensie

Marius Budai, ministrul Muncii și membru PSD , a declarat în urmă cu câteva zile că, pe lângă amendamentul cu privire la facturile la energie electrică, are în vedere majorarea veniturilor românilor. 

«Am anunţat acum câteva săptămâni propunerea Partidului Social Democrat care se află deja pe masa dialogului a coaliţiei politică şi anume acele măsuri care vin în sprijinul seniorilor acestei ţări. Majorarea valorii punctului de pensie, dar şi majorarea pensiei minime, dar şi bineînţeles pentru angajaţii din privat, majorarea salariului minim brut garantat în plată.» a declarat Budai pentru Antena 3. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
viorel lis si oana lis
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Alice Peneacă  (bust natural)  Fotomodelul are probabil  cei mai frumoşi sâni  din showbiz, iar marile  firme de lenjerie intimă  se bat pe ea  Alice are  contract cu Guess jpeg
Xavi jpg
bmwfurat Politianeamt jpeg
image
image
image
image
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja