Francezii iau măsuri drastice ca să economisească energie! Turiștii vor avea de suferit

Europa întreagă a trecut la măsuri drastice pentru a economisi energie. După ce elveţienii au recomandat să nu încălzeşti casa peste 19 grade şi să faci duş în doi, iar italieni au zis că pastele se pot pregăti şi fără a le fierbe, francezii vin cu propriile variante.

Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Parisul va stinge luminile turnului Eiffel cu o oră mai devreme decât în mod obişnuit.

Totodată, va reduce temperatura apei în piscinele municipale şi va amâna încălzirea clădirilor publice, totul pentru a micşora consumul de energie, a anunţat, marţi, primarul capitalei franceze.

Turnul Eiffel este în prezent iluminat până la ora 1.00 noaptea. De la finalul săptămânii viitoare însă, cele 20.000 de becuri aurii se vor stinge la 23.45.

De asemenea, oficialii din Paris au anunţat că luminile din clădirile publice şi muzee vor fi oprite la ora 22.00.

Primăria a luat aceste măsuri în condiţiile în care factura la energie a capitalei franceze va ajunge la 90 milioane € anul acesta, cu 35 de milioane mai mult decât în mod normal.

Soldații lui Vladimir Putin sunt cu moralul la pământ 

Războiul din Ucraina a luat o turnură care nu este deloc pe placul liderului de la Kremlin. Armata ucraineană a trecut la o contraofensivă puternică, iar soldații au reușit să recupereze mai multe regiuni care fuseseră obținute de ruși la începutul războiului. Soldații ruși sunt demoralizați și au început să se predea pe capete, fără să opună rezistență sau să dorească să lupte. 

Moralul scăzut în urma succesului contraofensivei ucrainene este devastator pentru capacitatea deja slabă a Kremlinului de a genera o capacitate de luptă semnificativă, este concluzia la care a ajuns Institutul pentru Studiul Războiului.

Ultima redută a economiei Rusiei: petrolul 

Au trecut 6 luni de când Rusia a lansat primul atac asupra Ucrainei. În acest timp, Rusia s-a plafonat într-un război de uzură.

Totuși, situația nu este atât de neagră. O analiză a CNN ne arată că economia Rusiei bazată pe petrol se menține mai bine decât s-ar fi așteptat orice analist. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

image
image
image
image
image
image
Kevin Hill profimedia jpg
Asigurarea RCA. Surse foto: pixabay.com
bacalaureat inquam photos jpeg
hudson hornet 1951 licitatie jpg
970 5 fotoADocea Untold jpg
jose ruben mexic zoo jpg