Tendonul de la încheietură e vizibil? E uimitor ce semnificaţie are

Ultima actualizare:

    Prezența sau absența unui mușchi al încheieturii dă indicii cu privire la evoluțieFoto: captură video
Prezența sau absența unui mușchi al încheieturii dă indicii cu privire la evoluțieFoto: captură video

Un mic experiment pus la cale de cei de la Vox ne demonstrează că oamenii au evoluat din animale. Un mușchi la nivelul brațului arată că specia umană are mare legătură cu animalele cățărătoare.

Mușchiul palmar lung se află pe fața anterioară a antebrațului și se întinde spre palmă. Nu este obligatoriu ca toată lumea să aibă acest mușchi, iar acest lucru este demonstrat chiar în filmulețul de mai jos, care ne arată că propriul trup poate fi considerat un muzeu de istorie naturală. Părți ale corpului nostru nu sunt acolo pentru că ar servi îndeplinirii vreunui obiectiv, ci doar ca mărturii ale evoluției din animale. Mai mult, nici nu mai servesc scopului inițial, dar nici nu au dispărut de tot. Cu toate acestea, de exemplu, mușchiul palmar nu apare la toți oamenii. Între 10 și 15% dintre persoane nu îl au.

Dacă ești curios să vezi dacă ai această parte în corp, trebuie să urmezi niște pași simpli: așază-ți brațul pe o suprafață plană, cu palma în sus, unește vârful degetului mic cu al celui mare și ridică ușor mâna înspre braț. Dacă observi o ridicătură în dreptul încheieturii, atunci acel tendon este dovada prezenței mușchiului palmar lung.

Existența sau absența acestui mușchi nu schimbă cu nimic forța de prindere a unui om. Este chiar unul dintre primele tendoane pe care un chirurg îl îndepărtează dacă o persoană are nevoie de vreo operație de reconstrucție sau estetică.

De ce ni se face "pielea de găină"?

Pielea de găină apare în caz de frig sau emoție
Pielea de găină apare în caz de frig sau emoție

Când ne este frig, avem tendința de a dezvolta așa numita "piele de găină". Mușchi minusculi atașați de părul corporal se contractă și trag părul în sus, ceea ce face pielea să formeze ridicături. Pentru animalele blănoase, acest lucru le ajută să-și mențină mai mult timp temperatura corporală.

Adrenalina este unul dintre hormonii implicați în răspunsul pe care corpul îl dă atunci când simte temperaturi scăzute și parte a reacției la luptă. De aceea, unele animale par mai mari atunci când sunt amenințate. De asmenea, poate fi și motivul pentru care, în momente emoționante sau surprinzătoare, mai ales legate de muzică, pe piele apar din nou acele mici ridicături. 

Experimentul a devenit viral pe internet, căci în doar două săptămâni, filmulețul a strâns aproape 15 milioane de vizualizări pe YouTube.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net