Test IQ pentru minți sclipitoare. Mută un singur băț de chibrit pentru a obține egalitatea

Ești gata să-ți testezi inteligența cu un puzzle captivant? Dacă îți plac provocările matematice și vrei să îți pui mintea la încercare, acest test IQ este perfect pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să muți un singur băț de chibrit pentru a corecta o ecuație aparent greșită. Sună simplu, nu-i așa? Să vedem dacă poți rezolva această enigmă în doar 15 secunde!

Test IQ. Foto: arhiva.
Test IQ. Foto: arhiva.

Puzzle-ul cu chibritul

Imaginează-ți o ecuație matematică simplă, scrisă cu bețișoare de chibrit. Ecuația este:

6 × 5 = 38

Evident, această ecuație nu este corectă. Sarcina ta este să o corectezi, mutând doar un singur bețișor de chibrit. Și da, ai doar 15 secunde să o faci!

Poți să vezi unde să muți bețișorul de chibrit pentru a face ecuația corectă? Amintiți-vă, trebuie să păstrați integritatea ecuației: nu puteți pur și simplu să aruncați un bețișor de chibrit sau să adăugați unul în plus. Trebuie să rearanjați ceea ce este deja acolo. Și trebuie să o faci în mai puțin de 15 secunde. Ești gata? Merge!

Timpul a expirat! Ai reușit să rezolvi puzzle-ul? Dacă ți se pare greu, nu te îngrijora, nu ești singur. Această provocare de matematică cu chibrituri i-a uimit pe mulți oameni. Dar nu dispera! Suntem pe cale să dezvăluim soluția.

Soluția la acest test

Soluția la test. Foto: arhiva.
Soluția la test. Foto: arhiva.

Soluția este surprinzător de simplă odată ce o vezi. Trucul este să muți un bețișor de chibrit de la cifra 8 în 38 și să îl plasezi pentru a schimba 5 într-un 6. Astfel, ecuația devine:

6 × 6 = 36

Aha! Acum totul are sens, nu-i așa? Este unul dintre acelea „de ce nu m-am gândit la asta mai devreme”. Acum că ai rezolvat puzzle-ul, de ce să nu împărtășești victoria ta pe rețelele tale de socializare? Lasă-ți prietenii și familia să încerce să rezolve acest test. Poate că vor găsi soluția în mai puțin de 15 secunde sau poate că vor avea nevoie de un mic indiciu. Oricum, este sigur că va oferi niște discuții distractive și captivante.

Încurcătură fericită!

Fie că ai reușit să rezolvi puzzle-ul rapid sau ai avut nevoie de ajutor, sperăm că te-ai distrat încercând să dezlegi această enigmă. Continuă să-ți testezi mintea și să te bucuri de provocările care îți pun la încercare abilitățile. Cine știe, poate următorul puzzle va fi chiar mai interesant!

image
image
image
image
image
image
shutterstock 1574410906 jpg
index jpeg
Aeronava Tarom foto Loredana Cioclei jpg
andrew stanton record mondial captura video jpg
vlogger jpg
bac 2024 jpg
man 8026117 1280 jpg
bacalaureat 2021 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net