Testul dificil pe care îl pică majoritatea românilor. Doar 15% găsesc răspunsul corect, mutând un singur băț de chibrit

Doar cei cu o inteligență peste medie pot rezolva acest exercițiu matematic. Tot ce trebuie să faci este să muți un singur băț de chibrit pentru a rezolva problema. Crezi că vei muta corect bățul de chibrit? Multă lume pică acest simplu test.

Mută un singur băț de chibrit pentru a rezolva acest test / foto: Gândul.ro
Mută un singur băț de chibrit pentru a rezolva acest test / foto: Gândul.ro

Imaginea de mai sus afișează un exercițiu cu un rezultat greșit, care spune că 6+2-8=4. Așadar, testul pune la încercare chiar și cele mai luminate minți. Mutați un singur băț de chibrit pentru a corecta problema. Nu doar că te vei distra, dar, în același timp, testul de inteligență te va „evalua”.

Cu siguranță nu puțini sunt cei care au mai văzut pe Internet teste de acest fel, iar calcul, la prima vedere, pare foarte simplu, însă doar 15% dintre oameni reușesc să rezolve această provocare matematică. Întrebarea este una simplă: cum putem muta un băț de chibrit pentru ca ecuația 6+2-8=4 să aibă sens și sp devină corectă?

Ați reușit? Dacă nu și încă aveți probleme cu acest test amuzant, pentru a desluși întreg misterul, îți vom dezvălui care e mutarea corectă, de fapt.

Care este mutarea corectă pentru a rezolva testul

Mutarea corectă pentru a desluși misterul
Mutarea corectă pentru a desluși misterul

După cum putem vedea, dacă stăm puțin să analizăm problema, vom observa că ecuația nu este chiar atât de greu de rezolvat precum credeam inițial. Mai exact, dacă mutăm bățul de chibrit de la cifra 8 și îl vom aduce în față și îl vom contopi în cadrul cifrei 6, el devin cifra 8. Astfel, vom obține următoarea operație matermatică: 8+2-6=4. Dacă vom face calculul, vom putea vedea că, într-adevăr, rezultatul este corect.

Deși pare o provocare matematică extrem de banală, îi pune în dificultate pe mulți. Testele pentru aflarea coeficientului de inteligenţă (IQ) sunt certificate şi folosite peste tot în lume. Ele sunt menite să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net