Ți s-a stricat frigiderul sau aspiratorul? Poți să le cumperi second-hand!

16 ianuarie 2022

Mare ghinion dacă tocmai acum ţi s-a stricat frigiderul şi trebuie să scoţi bani din buzunar pentru unul nou. Electrocasnicele sunt scumpe. Nu şi dacă le cumperi second-hand! Preţul lor poate fi de până la trei ori mai mic decât cel din magazin, poţi găsi produse aproape noi, iar comercianţii îţi oferă inclusiv garanţie.

image

De unde cumperi

Maşini de spălat, cuptoare cu microunde, roboţi de bucătărie, frigidere, toate acestea pot fi cumpărate şi la mâna a doua. Atenţie, însă, de unde! În primul rând, există site-uri şi firme specializate pe vânzări de electrocasnice second-hand, care îşi aduc marfa din import.  Sunt, de asemenea, o mulţime de anunţuri date de particulari pe site-uri precum OLX, lajumate.ro sau publi24.ro. Există și un „Gemag” al electrocasnicelor, unde găsești doar produse second hand, resigilate. „În funcție de produs, de marcă, de model, de generație sau de capacitate, prețurile variază mult, dar sunt sub 50% din prețul unui produs similar nou”, aflăm de la electrocasnicesecondhand.ro.

Am găsit frigider LG cu 550 de lei, mașină de spălat Bosh cu 600 de lei, televizor Samsung cu diagonala de 80 cm, „în perfectă stare”, cu 600 de lei sau aspirator Rowenta mini cu doar 99 de lei. Unii vânzători sunt dispuși să negocieze prețul, ceea ce nu vei vedea în magazinele mari. Alții vor schimburi sau, dacă ești interesat, și tu poți să-ți scoți la vânzare cuptorul cu microunde sau congelatorul.

image

Ce garanţie primeşti

Dacă achiziţionezi produsul de la particulari, mulţi nu îți pot oferi garanţie, alţii îți pot transfera garanţia lor, dacă produsul nu are încă doi ani de când a fost cumpărat din magazin. În schimb, comercianţii care vând electrocasnice second-hand oferă până la doi ani garanţie. „Fiecare produs este atent verificat și testat de către tehnicienii noștri înainte de a fi pus la vânzare și de a ajunge la clientul final. Da, oferim și garanție între 6 și 24 luni, în functie de produs”, explică reprezentanții gemag.ro.

Cum alegi produsul cel mai bun

Comercianții te sfătuieşte să urmăreşti codul produsului scos la vânzare. Caută-i caracteristicile pe site-urile de specialitate, vezi care e pretul din magazin şi fă un raport calitate/preţ. Dacă îl cumperi de la o persoană fizică, în urma unui anunț postat pe internet, încearcă să obţii de la ea cât mai multe informaţii: când l-a cumpărat, cât de des l-a folosit, ce probleme a avut cu el. O întrebare utilă este legată de motivul pentru care vrea să vândă produsul.

Fă o probă înainte!

Indiferent unde găseşti produsul de care ai nevoie, înainte de a-l cumpăra este indicat să-l vezi personal şi să-i faci o probă. Singurele produse pe care nu prea este indicat să le cumperi la mâna a doua sunt aragazurile deoarece există riscul să aibă scurgeri de gaze pe care nu le poţi identifica.

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
00032 jpg
Pensionari din România jpg
irina fodor asia express jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg