Toate secretele lui Dalai Lama! Ce face în fiecare dimineață celebrul lider spiritual

Ultima actualizare:

Călugărul tibetan s-a făcut din nou remarcat în urma unui filmuleț devenit viral pe rețelele de socializare. Dalai Lama a fost surprins în timp ce cheamă un băiat minor pe scenă, pe care îl sărută pe buze apoi îl roagă să-i ,,sugă limba”. Acum ies la iveală mai multe curiozități despre călugăr, enunțate în rândurile ce urmează.

Dalai Lama. FOTO: Pixabay
Dalai Lama. FOTO: Pixabay

Dalai Lama a căzut în dizgrația oamenilor, mulți internauți considerându-l ,,înfiorător” și ,,dezgustător”, gestul său iscând revoltă. 

David Sneath este un cunoscut antropolog de la Cambridge. În ,,Puterea Divină: Căutarea lui Dalai Lama”, cercetătorul pornește în poalele munților Himalaya, unde îl întâlnește pe actualul Dalai Lama - Tenzin Gyatso, în reședința sa din câmpiile Indiei. 

8 curiozități despre Dalai lama, liderul spiritual al poporului tibetan

Dalai Lama (83 de ani) și-a celebrat cea de-a 83-a aniversare pe data de 6 iulie 2018. Călugărul octogenar este cunoscut drept reîncarnarea precedentului Dalai Lama, la vârsta de 2 ani.

Tenzin Gyatso, cel de-al 14-lea Dalai Lama 

În urma descoperirilor antropologului David Sneath, aflăm că Tenzin Gyatso este cel de-al 14-lea Dalai Lama: ,,cea de-a 14-a reîncarnare, într-o linie genealogică care se întinde până în secolul al 14-lea", explică David Sneath, potrivit bbc.co.uk

Deși Dalai Lama nu este una și aceeași ființă cu predecesorii săi, antropologul este de părere că între aceștia există o legătură karmică: ,,Cu siguranță, am o legătură specială, o legătură karmică cu Dalai Lama anteriori.”

Dalai Lama susține feminismul!

Dalai Lama, un feminist convins! Dalai Lama susține și luptă pentru drepturile femeilor. El a promovat dreptul călugărițelor pentru a se califica drept Geshe sau Ghesema, fiind ,,echivalentul religios al unui doctorat”, explică David Sneath.

Călugărul budist oferă atenție sporită mediului înconjurător

Dalai Lama. FOTO: Pixabay
Dalai Lama. FOTO: Pixabay

Liderul spiritual al poporului tibetan este pasionat de ecologie și oferă o atenție sporită mediului înconjurător. La un moment dat, Dalai Lama s-a simțit trist să vadă tibetanii purtând obiecte vestimentare din blană naturală: ,,a menționat că s-a simțit trist când a văzut... tibetani purtând la pălării bucăți de blană de leopard de zăpadă, specie pe cale de dispariție... și imediat au fost aceste focuri uriașe de tabără în tot Tibetul, arzând grămezi de blănuri scumpe!”, explică Robert Therman, autorul budist.

L-a văzut Dalai Lama pe Dumnezeu?

Dalai Lama admite că nu l-a văzut pe Dumnezeu. În timp ce alți Dalai Lama dinainte lui susțineau că l-au văzut pe Creator, Dalai Lama nu împărtășește aceeași experiență ca și ei: ,,Poate că aceștia au avut viziuni cu zei, zeițe și Buddha”, spune el, dar ,,eu, al 14-lea Dalai Lama, nimic. Dar, în același timp, obișnuiesc să exprim că sunt cel mai popular Dalai Lama! Așa că nu contează!", explica Dalai Lama.

Se trezește la o oră fixă

Dalai Lama are un program fix la care se trezește în fiecare dimineață, întotdeauna la ora 03.30. Stilul strict și spiritual de viață îi permite să urmeze cu strictețe fiecare activitate pe care o desfășoară.

După ce se trezește la ora 03.30, călugărul budist își rezervă câteva ore meditației și rugăciunii.

Dalai Lama și umorul

Dalai Lama a dat în nenumărate rânduri dovadă de un umor fantastic. În cadrul fiecărui eveniment pe care îl susține în fața oamenilor, apelează la umor pentru a-i ajuta să fie cât mai relaxați, renunțând astfel la atitudinea rigidă.

A câștigat premiul Nobel pentru Pace

A câștigat premiul Nobel pentru Pace în anul 1989, în semn de mulțumire și recunoaștere pentru campania sa împotriva violenței, reușind astfel să pună punct dominației China asupra patriei sale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Mette Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Haakon, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cedru istcok jpg
bloc jpg
legume jpg
Singurul mijloc de deplasare prin Makoko este barca jpeg
Regele care era topit după Prințesa Diana  „A flirtat chiar și în fața Reginei” jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
fructul care tine imbatranirea la distanta jpg
Coasta Amalfi un loc cum altul nu este în lume Colaj YouTube BackPackYourLife
image
actualitate.net
image
actualitate.net