Liderul spiritual tibetan Dalai Lama, transportat de urgenţă la spital. Care este starea sa de sănătate

Ultima actualizare:

    Dalai Lama a fost transportat la spital după ce a acuzat dureri severe de piept şi tuse Foto:GettyImages
Dalai Lama a fost transportat la spital după ce a acuzat dureri severe de piept şi tuse Foto:GettyImages

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama (pe numele său real Tenzin Gyatso) , în vârstă de 83 de ani, a fost transportat de urgenţă la un spital din New Delhi după ce a acuzat dureri severe în piept. Din fericire, starea sa de sănătate este una stabilă, a anunţat un reprezentant al său, adăugând că acesta a fost suspus unui control amănunţit.

Cel care a făcut anunţul privind starea de sănătate a liderului spiritual a fost reprezentantul în Statele Unite ale Americii al călugărului budist, Ngodup Tsering. El a dezvăluit faptul că Dalai Lama a fost transportat pe 9 aprilie, dimineaţa, la un spital din New Delhi pentru a efectua o vizită medicală după ce a acuzat o tuse uşoară şi durere destul de severă în piept. Potrivit reprezentantului nu există motiv de îngrijorare, iar starea lui Dalai Lama este una stabilă. Tsering nu a dezvăluit dacă Dalai Lama a fost internat pentru investigaţii suplimentare, dar a subliniat faptul că acesta îşi va lua câteva zile libere pentru a se odihi.

Călugării budişti aspiră la intrarea în Nirvana
Călugării budişti aspiră la intrarea în Nirvana

Comisarul de poliţie Santos Patial din Kangra a declarat pentru cotidianul Indian Express că liderul spiritual tibetan, care locuieşte de 60 de ani în exil în Dharamshala (nordul Indiei), a zburat marţi cu o cursă regulată, aşadar nu există niciun motiv întemeiat de îngrijorare în ceea ce priveşte starea de sănătate a acestuia.

Cu toate acestea, liderul tibetan şi-a redus angajamentele internaţioanale începând cu anul 2016 şi nu s-a mai întâlnit cu niciun lider străin.

În ultimii ani, multe universități occidentale i-au conferit titlul de Doctor Honoris Causa ca o recunoaștere a importanței scrierilor sale asupra filozofiei buddhiste. În aparițiile sale publice, Dalai Lama urmărește să transmită un mesaj de iubire, compasiune și non-violență.

Cine este Dalai Lama şi ce semnifică acesta

Dalai Lama este o figură important în istoria Asiei, în ciuda faptului că este adesea contestat vehement de către autorităţile chineze. Cei care cred în capacităţile sale ieşite din comun sunt de părere că autoritatea pe care o posedă este de origine dinivină, Iată cele mai importante chestiuni despre Dalai Lama.

Semnificaţia numelui Dalai Lama – "maestru a cărui înţelepciune este mare cât oceanul"

Dalai Lama, şef al mânăstirii de la Lhasa, este considerat ca reîncarnarea lui bodhisattva– bărbat luminat care renunţă la Nirvana şi se reîncarnează pentru a contribui la progresul spiritual al omenirii, Avalokitesvara.

Nirvana este starea supremă în budism, ce reprezintă eternitatea, inexistenţa, antipodul lumii pământeşti. În plus, Nirvana reprezintă şi starea care încheie şirul reîncarnărilor.Al 14-lea Dalai Lama, Tenzin Gyatso, a fost obligat să ia calea exilului, refugiindu-se de ocupaţia chineză, în 1959, în nordul Indiei. În anul 1989 el a obţinut premiul pentru pace.

15 cugetări aparţinând celui de-al 14-lea Dalai Lama

1. Fericirea nu este ceva gata făcut. Ea vine din propriile tale acțiuni.

2. Dacă poți, ajută-i pe alții; dacă nu poți face asta, măcar nu le face rău.

3. Dacă vrei ca alții sa fie fericiți, practică compasiunea. Dacă vrei ca tu sa fii fericit, practică compasiunea.

4. Religia mea este foarte simplă. Religia mea este bunatatea.

5. Amintește-ți că a nu primi ceea ce iți dorești, poate fi uneori un real noroc.

6. Putem trăi fără religie și meditație, dar nu putem supraviețui fără afecțiunea umană.

7. Nu putem obține niciodată pacea în lumea exterioară până când nu facem pace cu propria persoană.

8. Fii bun de fiecare dată când este posibil. Este întotdeauna posibil.

9. Dacă nu te iubești pe tine însuți, nu îi poți iubi pe ceilalți. Nu vei fi capabil sa îi iubești pe alții. Dacă nu ai compasiune pentru tine însuți, atunci nu ești capabil să dezvolți compasiune pentru ceilalți.

10. Potențialul uman este același pentru toată lumea. Sentimentul tău “Nu valorez nimic”, este greșit. Total greșit. Te minți singur. Cu toții avem puterea gândului– deci ce iți lipsește? Dacă ai voință, atunci poți schimba orice. Se spune că ești propriul tău maestru.

11. Trebuie să recunoaștem că suferința unei singure persoane sau a unei națiuni este suferința umanității. Că fericirea unei persoane sau a unei națiuni este fericirea umanității.

12. A te cuceri pe tine însuți este o victorie mai mare decât aceea de a cuceri mii de oameni într-o singură luptă.

13. Există o zicală tibetană: “Tragedia ar trebui utilizată ca sursă de putere.” Indiferent de natura dificultăților, indiferent cât de dureroasă este experiența, a ne pierde sperața poate fi cel mai mare dezastru al nostru.

14. Creaturile care populează acest pământ – fie ele ființe umane sau animale – sunt aici ca să contribuie, fiecare în modul său unic, la frumusețea și prosperitatea lumii.

15. În lupta noastră pentru libertate, adevărul este singura armă pe care o posedăm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net