Operaţie în premieră! Transplant de rinichi de porc la un om

Ultima actualizare:

Unui bărbat numit Jim Parsons, de 57 de ani, din Hunstville, Alabama, aflat în moarte cerebrală i s-au transplantat rinichi de porc modificați genetic după extirparea rinichilor săi.

Operația s-a făcut unui pacient în moarte cerebrală Foto: Profimedia
Operația s-a făcut unui pacient în moarte cerebrală Foto: Profimedia

La Marnix E. Heersink School of Medicine din SUA s-a reușit un transplant de rinichi de porc la un om aflat în moarte cerebrală. Operația a fost un succes. Organele transplantate au filtrat sângele, au produs urină și nu au fost respinse imediat. S-au dovedit viabile timp de 77 de ore după transplant. Este cea de-a doua operaţie de acest tip realizată în istorie.

Un om care a primit inimă de porc

Este de asemenea prima desfăşurată în interiorul organismului uman pe un pacient aflat în moarte cerebrală. Anunţul reușitei transplantului de rinichi de porc a fost făcut la puţin timp după prima grefă a unui cord de porc la un pacient uman conştient. Americanul David Bennett, de 57 de ani, e primul om care a primit o inimă de porc modificată genetic.

Pacientul care a primit rinichii Foto: Profimedia
Pacientul care a primit rinichii Foto: Profimedia

Organele sunt modificate genetic

Rezultatele obținute la cele două operații sunt foarte importante pentru omenire și viitorul medicinei. Se va putea rezolva, astfel, criza organelor necesare pentru realizarea operațiilor de transplant. Modificarea genetică a permis ca transplantarea organelor de la porc la om să fie posibilă. La Marnix E. Heersink School of Medicine din SUA s-a reușit un transplant de rinichi de porc la un om aflat în moarte cerebrală.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net