Premieră medicală! Unui american i-a fost transplantată o inima de porc

Ultima actualizare:

Medicii din Statele Unite ale Americii au realizat o operație incredibilă. Unui bărbat din Maryland i-a fost transplantată inima unui porc, într-un efort disperat al doctorilor de a-i salva viața. Iată cum a decurs procedura și ce au declarat medicii despre operație!

Medicii sunt optimiști și speră că transplantul va fi acceptat Sursă foto: Profimedia
Medicii sunt optimiști și speră că transplantul va fi acceptat Sursă foto: Profimedia

David Bennet, un american în vârstă de 57 de ani, este cel care a trecut printr-o intervenție chirurgicală cu adevărat riscantă. El se afla la un pas de moarte și nu era eligibil pentru un transplant uman.

Atunci când doctorii i-au propus fiului său opțiunea inedită, acesta nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat procedura, fiind conștient că reprezenta singura șansă de salvare pentru tatăl său. 

"Fie mor, fie fac acest transplant. Vreau să trăiesc. Știu că nu există garanții, dar este ultima mea opțiune", a spus însuși pacientul, cu o zi înainte de operație.

Potrivit presei americane există un deficit imens de orange donate pentru a fi transplantate, iar această situație dificilă îi determină pe oamenii de știință din întreaga lume să găsească o soluție pentru ca organele animalelor să poată fi folosite. 

Bărbatul a primit o inimă de porc la finalul unei operații care a durat 6 ore Sursă: bbc.com
Bărbatul a primit o inimă de porc la finalul unei operații care a durat 6 ore Sursă: bbc.com

Doctorii de la Centrul Medical al Universității din Maryland spun că transplantul a arătat că o inimă provenind de la un animal modificat genetic poate funcționa în corpul uman fără a fi respinsă imediat.

"Dacă funcționează, va exista resursă nesfârșită de organe pentru pacienții suferinzi", arată dr. Muhammad Mohiuddin, director științific al programului de transplant de la animal la om al Universității din Maryland.

Tentativele anterioare de xenotransplant nu au fost reușite

Nu este prima dată când se încearcă un astfel de transplant. Însă, multe dintre încercările din trecut nu a avut rezultatul scontat, iar pacienții au decedat la scurt timp întrucât organismul lor a respins organul de origine animală. 

Cel mai celebru și controversat caz este, de departe, cel al unui copil afalt pe moarte, numit de presă Baby Fae, care a primit inima unui babuin. La doar trei săptămâni de la controversata intervenție, copilul a decedat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net