Traseul de drumeție din România care pare rupt din basme. E unul dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră

Vara anului 2024 poate fi un bun prilej pentru a petrece câteva zile vizitând locuri minunate din România. Astăzi vă prezentăm un traseu ideal pentru o drumeție de zile mari. 

Drumeție / foto: Pixabay
Drumeție / foto: Pixabay

Cărările de munte mai puțin vizitate de turiști reprezintă destinația ideală pentru românii care vor să se recreeze și să stea departe de agitație vreme de câteva zile. Banatul montan este destinația ideală pentru o astfel de aventură.

Traseul prin care poți vizita o zonă frumoasă a țării noastre

Pentru a ajunge în Banatul Montan, trebuie să știi că distanța parcursă din Timișoara până la Sasca Montană este de două ore. Totuși, o atenționare are legătură cu faptul că drumul dinspre Oravița către Sasca Montantă este presărat de gropi, însă odată ajuns, poți începe explorarea zonei. 

Traseul pe care trebuie să-l urmezi dacă vrei să ajungi în acel loc de vis din România este următorul: Cascada Șușara și Crucea Otmanului, în Banatul Montan, comuna Sasca Montană, județul Caraș-Severin. 

Odată ajuns în comuna Sasca Montană, există un boutique în care te poți caza - Rocker’s Inn, conform informația pusă la dispoziție de calatorprinboscheti.ro

Traseul pe care site-ul respectiv îl recomandă este următorul: Cascada Șușara, apoi către punctul belvedere Crucea Otomanului, drum presărat cu porțiuni de pădure și poteci drepte. 

Cascada Șușara / foto: Pinterest
Cascada Șușara / foto: Pinterest

Vei observa pe traseu mai multe cascade mici, chiar și un lac turcoaz, defilee și chei formate de-a lungul râului Șușara. Cascada Șușara este formată pe pârâul cu același nume care se află în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, în pitoreștii Munții ai Locvei.

O mică provocare o reprezintă ultima porțiune, întrucât este puțin dificilă. Mai exact, se poate trece fie prin apă, fie pe lângă o stâncă de ale cărei cabluri te poți sprijini. 

Pentru a ajunge, din capătul comunei Sasca Montană trebuie să urmezi un indicator care îți spune că intri în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. De aici, urmează traseul cu cruce albastră până la cascadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Odihnă, flori, somn jpg
albert einstein foto profimedia
pablo picasso si olga captura video jpg
pilot pixabay jpg
Louis Vuitton jpg
coriandru bun jpg
Plajă din Mamaia foto OPMCTA jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net