Trucul ingenios care poate menține strugurii proaspeți chiar și 21 de zile! Un produs banal din bucătărie poate fi de mare ajutor
Strugurii se numără printre cele mai populare fructe din țara noastră, mai ales în această perioadă din an. Iar un detaliu important pe care nu mulți români îl cunosc este faptul că strugurii pot rămâne proaspeți chiar și 21 de zile, dacă sunt spălați și depozitați cum trebuie!

Nenumărați oameni au grijă să aibă mereu în bucătărie câteva fructe, iar strugurii se numără printre cele mai populare alegeri din țara noastră. Cu toate acestea, o problemă foarte comună de care cu siguranță că deja s-a lovit fiecare român este faptul că fructele nu rămân proaspete pentru foarte mult timp.
Din fericire, atunci când vine vorba despre struguri, există un truc simplu care îi poate ajuta să rămână proaspeți chiar și 21 de zile! Iar un detaliu foarte important pentru a ajuta aceste fructe să rămână proaspete este faptul că strugurii nu trebuie ținuți în plastic!
Cum trebuie depozitați strugurii
Mai precis, trebuie să știți că plasticul va reține umiditatea scursă din fructe, motiv pentru care este important să nu țineți niciodată strugurii în pungi, sau alte obiecte din plastic. În caz contrar, fructele vor mucegăi mult mai repede și nu vor mai putea fi consumate.
Iar pentru ca strugurii să rămână proaspeți mult mai mult timp, cel mai indicat este să îi spălați cu oțet alb! Acest lucru se datorează faptului că oțetul conține acid acetic, care va distruge bacteriile și sporii de mucegai de pe coaja strugurilor.
În plus, acest ingredient banal din bucătărie nici nu va afecta gustul sau textura strugurilor, motiv pentru care oțetul este foarte util pentru a ajuta aceste fructe să rămână proaspete mai mult timp.
Oțetul alb poate fi foarte important pentru struguri
Practic, tot ce trebuie să faceți este să adăugați aproximativ 120 ml de oțet alb într-un bol de apă, apoi să lăsați strugurii la înmuiat vreme de aproximativ 10 – 15 minute. Mai departe, ei trebuie clătiți foarte bine sub un jet de apă rece, după care vor fi lăsați la uscat vreme de 10 minute, sau chiar și un sfert de oră.
Înainte de a-i depozita în frigider, este important să vă asigurați că strugurii s-au uscat complet.



































