Trucuri care te ajută să te acomodezi mai ușor la un nou loc de muncă

image
Foto:Pexels

Schimbarea locului de munc─â poate fi foarte stresant─â. Nu ╚Ötii foarte exact cum va ar─âta o zi de lucru pentru tine, de la cap la coad─â, nu e╚Öti familiarizat─â cu noul colectiv, mare parte din management ├«╚Ťi este str─âin, trebuie s─â stabile╚Öti noi rela╚Ťii de prietenie ╚Öi de ├«ncredere cu persoanele din jurul t─âu, iar toate acestea trebuie s─â se ├«nt├ómple destul de repede. De cele mai multe ori, angaja╚Ťii noi au cel mult dou─â sau trei luni perioad─â de adaptare la un nou colectiv, p├ón─â c├ónd ├«ncep s─â fie integrate ├«n ritmul ╚Öi volumul comun de sarcini, ╚Öi cum munca este de cele mai multe ori de echip─â, e foarte important ca p├ón─â ├«n acel moment acomodarea s─â fie aproape complet─â.

Trucuri să te acomodezi mai ușor la un nou loc de muncă:

1. Înconjoară-te de lucruri personale

Biroul t─âu, chiar dac─â este ├«ntr-un spa╚Ťiu comun, reprezint─â un loc personal. Un truc simplu prin care te po╚Ťi acomoda mai u╚Öor ├«n mediul de lucru este s─â ╚Ťi-l familiarizezi. ├Äncearc─â s─â-╚Ťi aduci obiecte ╚Öi lucruri personale la birou, cum ar fi o fotografie cu familia ╚Öi c├óteva plante preferate. ├Än acest fel, vei stabili o rela╚Ťie mult mai apropiat─â cu mediul profesional ╚Öi te vei putea integra ├«n peisaj ├«n mod natural.

2. Câteva cadouri pentru noii colegi

De cele mai multe ori, rela╚Ťiile la locul de munc─â se stabilesc ├«n pauze, nu ├«n timpul programului efectiv de lucru. Po╚Ťi profita de pauza de cafea de diminea╚Ť─â de la birou s─â le oferi colegilor cu care lucrezi direct o mic─â aten╚Ťie, precum c─âni sau ce╚Öti pentru ceai sau cafea. Este un gest simplu de prietenie care arat─â c─â vrei s─â te implici mai mult ├«n colectiv ╚Öi s─â v─â cunoa╚Öte╚Ťi cu to╚Ťii mai bine.

3. Profită de ieșirile în grup

Nu trebuie s─â ├«╚Ťi schimbi complet stilul, rutina ╚Öi obiceiurile din via╚Ťa ta de zi cu zi ca s─â ajungi s─â ├«╚Ťi cuno╚Öti mai bine noii colegi de birou, ├«ns─â este important s─â faci un efort la ├«nceput pentru a te putea integra mai bine. Multe echipe, ├«n timp, ajung s─â ├«╚Öi petreac─â ╚Öi zilele libere sau orele de dup─â program ├«mpreun─â, ├«n ora╚Ö sau prin diferite activit─â╚Ťi distractive. Dac─â ai ocazia s─â participi, nu ezita, pentru c─â ├«n acest fel vei ar─âta c─â e╚Öti parte din echip─â, iar ceilal╚Ťi te vor vedea la fel.

4. Comunic─â deschis ╚Öi preia ini╚Ťiativa

C├ónd e╚Öti o persoan─â nou─â ├«ntr-un grup sudat, este posibil ca la ├«nceput s─â te sim╚Ťi ca un angajat u╚Öor exclus din discu╚Ťii. Este important ├«ns─â s─â ai capacitatea de a lua ini╚Ťiativa ╚Öi de a deschide tu conversa╚Ťiile. Salut─â-i pe colegi, arat─â-le respectul cuvenit ╚Öi comunic─â deschis cu ei. ├Äncearc─â s─â fii tu persoana care face un pas ├«n fa╚Ť─â.

5. Evit─â s─â ├«╚Ťi subminezi un coleg

Indiferent de raportul func╚Ťiilor ├«ntr-un birou, mai ales atunci c├ónd e╚Öti la ├«nceput, ar trebui s─â evi╚Ťi s─â subminezi autoritatea sau capacitatea de a lua decizii corecte a unui coleg. Rezolv─â orice posibil conflict prin dialog, pentru c─â altfel ├«╚Ťi va fi foarte dificil s─â te integrezi ├«ntr-un colectiv care nu te cunoa╚Öte ╚Öi c─âruia nu ├«i place cum procedezi ├«n situa╚Ťii mai tensionate.

cub andreea antonescu animat gif
FotoJet jpg
Anne foto1 GettyImages 140029523 jpg
sursa foto Pexels.com
298928761 839714603683337 6502115801888948110 n jpg
3 florin calinescu a avut coronavirus 2 jpg jpeg
298388446 470646224906806 5861587581580266669 n jpg
sursa foto pexels.com
image
image
image
image
sursa foto pexels.com
2 3 Popovici text 1 jpeg
foto1 casa chitara copy jpg
calendar ortodox 2021 15 august adormirea maicii domnului png
door 1590024 1920 jpg
foto   turist lovit stanca jpg