Trucuri care te ajută să te acomodezi mai ușor la un nou loc de muncă

Ultima actualizare:

    Foto:Pexels
Foto:Pexels

Schimbarea locului de muncă poate fi foarte stresantă. Nu știi foarte exact cum va arăta o zi de lucru pentru tine, de la cap la coadă, nu ești familiarizată cu noul colectiv, mare parte din management îți este străin, trebuie să stabilești noi relații de prietenie și de încredere cu persoanele din jurul tău, iar toate acestea trebuie să se întâmple destul de repede. De cele mai multe ori, angajații noi au cel mult două sau trei luni perioadă de adaptare la un nou colectiv, până când încep să fie integrate în ritmul și volumul comun de sarcini, și cum munca este de cele mai multe ori de echipă, e foarte important ca până în acel moment acomodarea să fie aproape completă.

Trucuri să te acomodezi mai ușor la un nou loc de muncă:

1. Înconjoară-te de lucruri personale

Biroul tău, chiar dacă este într-un spațiu comun, reprezintă un loc personal. Un truc simplu prin care te poți acomoda mai ușor în mediul de lucru este să ți-l familiarizezi. Încearcă să-ți aduci obiecte și lucruri personale la birou, cum ar fi o fotografie cu familia și câteva plante preferate. În acest fel, vei stabili o relație mult mai apropiată cu mediul profesional și te vei putea integra în peisaj în mod natural.

2. Câteva cadouri pentru noii colegi

De cele mai multe ori, relațiile la locul de muncă se stabilesc în pauze, nu în timpul programului efectiv de lucru. Poți profita de pauza de cafea de dimineață de la birou să le oferi colegilor cu care lucrezi direct o mică atenție, precum căni sau cești pentru ceai sau cafea. Este un gest simplu de prietenie care arată că vrei să te implici mai mult în colectiv și să vă cunoașteți cu toții mai bine.

3. Profită de ieșirile în grup

Nu trebuie să îți schimbi complet stilul, rutina și obiceiurile din viața ta de zi cu zi ca să ajungi să îți cunoști mai bine noii colegi de birou, însă este important să faci un efort la început pentru a te putea integra mai bine. Multe echipe, în timp, ajung să își petreacă și zilele libere sau orele de după program împreună, în oraș sau prin diferite activități distractive. Dacă ai ocazia să participi, nu ezita, pentru că în acest fel vei arăta că ești parte din echipă, iar ceilalți te vor vedea la fel.

4. Comunică deschis și preia inițiativa

Când ești o persoană nouă într-un grup sudat, este posibil ca la început să te simți ca un angajat ușor exclus din discuții. Este important însă să ai capacitatea de a lua inițiativa și de a deschide tu conversațiile. Salută-i pe colegi, arată-le respectul cuvenit și comunică deschis cu ei. Încearcă să fii tu persoana care face un pas în față.

5. Evită să îți subminezi un coleg

Indiferent de raportul funcțiilor într-un birou, mai ales atunci când ești la început, ar trebui să eviți să subminezi autoritatea sau capacitatea de a lua decizii corecte a unui coleg. Rezolvă orice posibil conflict prin dialog, pentru că altfel îți va fi foarte dificil să te integrezi într-un colectiv care nu te cunoaște și căruia nu îi place cum procedezi în situații mai tensionate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net