Trucuri inedite pentru o curăţenie lună de Paşte

Ultima actualizare:

Te pregăteşti de curăţenia de Paşte? Pentru a avea casa „lună”, va trebui să eviţi să mai faci greşelile din trecut. Iar dacă nu ştii care sunt acestea, îţi spun jurnaliştii publicaţiei Dailymail. Iată motivele pentru care curăţenia la tine în casă nu rezistă mai mult de câteva zile!

Speli geamurile când afară este soare

Când afară este soare, din cauza razelor puternice şi a luminii orbitoare nu vezi foarte bine toate urmele de murdărie şi petele de pe geamuri. Evident, nici curăţenia nu va fi una temeinică. Mai mult, razele soarelui usucă mult mai repede soluţiile de curăţat pe care le-ai pulverizat pe geamuri, iar rezultatul îl reprezintă urme şi dâre inestetice. Recomandat este să speli geamurile când afară nu este soare puternic şi să foloseşti ca soluţie un amestec de apă şi oţet de mere. 

Te gândeşti că maşina de spălat se curăţă singură. Eşti foarte departe de adevăr

Umezeala care persistă în interior este mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor şi a sporilor de mucegai. Apoi, aceştia se depun pe hainele tale. Cum trebuie să procedezi? Presară în cuvă 50 de grame de bicarbonat de sodiu, iar în sertarul pentru detergent lichid pune oţet de mere. Alege apoi un ciclu de spălare scurt şi o temperatură de 60 de grade. Porneşte maşina fără a o încărca cu rufe.  

Nu cureţi sacul aspiratorului decât după ce s-a umplut

Din lene, comoditate sau lipsă de timp nu goleşti sacul textil al aspiratorului decât atunci când este plin ochi. Faci o mare greşeală, deoarece, de fiecare dată când faci curat, praful din aspirator este expulzat în aer. Mai mult, reziduurile acumulate reduc considerabil din puterea aparatului, iar curăţenia va deveni o glumă.  Recomandat este să goleşti sacul textil şi să-l speli bine cu apă şi detergent după ce s-a umplut pe jumătate. 

Ştergi praful cu o cârpă udă

Toată lumea şterge praful folosind cârpe umede, însă se pare că această obişnuinţă este o greşeală pe care nu ar mai trebui s-o repetăm. Specialiştii în curăţenie ne avertizează că umezeala atrage imediat praful din aer, iar munca ta devine inutilă. Degeaba l-ai şters acum, dacă se depune la loc după 10 minute. Recomandat este să folosim un pămătuf din material textil, antistatic. Sau, mai poţi apela la un truc: după ce ai îndepărtat şi ultimul fir de praf de pe mobilă, lustruieşte lemnul cu o soluţie din apă şi puţin balsam de rufe. 

Nu dezinfectezi mopul

Ai crede că cel mai murdar obiect din casa ta este buretele cu care speli vasele, însă te înşeli. Se pare că în timp ce cureţi 3 metri pătraţi de pardoseală, mopul acumulează în fibrele sale peste un milion de bacterii. Cum trebuie să procedezi? După fiecare utilizare, mopul se spală la maşina de spălat la o temperatură de 60 de grade Celsius, iar la o lună se înlocuieşte cu unul nou. 

Freci petele de pe covor

O altă greşeală de curăţenie pe care o faci frecvent este să freci intens petele de pe covor. Când ai vărsat un lichid, specialiştii recomandă să presari deasupra bicarbonat de sodiu. Praful va absorbi toată umezeala şi o va împiedica să se extindă şi să afecteze ţesătura în profunzime. Lasă bicarbonatul să se usuce, iar apoi îndepărtează-l prin aspirare.  

Ţii în aer liber încălţămintea care miroase urât

Dacă simţi că adidaşii, pantofii sau ghetele tale au început să miroasă, tendinţa este să duci încălţămintea în balcon pentru a se aerisi. Ceea ce nu ştii este că umezeala, razele de soare sau căldura pot deteriora materialul, mai ales dacă este din piele naturală. Tot ce trebuie să faci este să pui în fiecare pantof mai multe pliculeţe de ceai care vor absorbi umezeala. Apoi, după ce încălţămintea este perfect uscată, foloseşte alte pliculeţe de ceai pe care să le plasezi cât mai aproape de vârful pantofilor. Este cunoscut faptul că ceaiul absoarbe atât umezeala, cât şi mirosul neplăcut. 

Foloseşti chimicale puternice pentru a desfunda ţevile

Când se înfundă chiuveta sau cada, primul lucru pe care îl faci este să apelezi la soluţii chimice puternice. Însă pentru a le desfunda te poţi folosi de produse mult mai ieftine, precum cele naturiste. Nu trebuie decât să presari în zona scurgerii o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu, iar apoi să torni jumătate de ceaşcă de oţet. Aşteaptă 15- 20 de minute, apoi dă drumul la apă fierbinte. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net