Iată care este considerat cel mai frumos sat din lume. Puțini l-au vizitat

Ultima actualizare:

Unele dintre cele mai frumoase locuri ale Europei au rămas străine turiștilor mult timp. Orășele și satele pitorești mici reușesc să atragă chiar și în prezent călători din întreaga lume. 

Natură / foto: Pixabay
Natură / foto: Pixabay

Anumite destinații care până acum au fost ținute la naftalină fură acum startul și îi determină pe oameni să le vizitezi. Mulți le aleg în detrimetrul locațiilor agitate și suprapopulate. Cel mai frumos sat din lume se află în Italia și merită vizitat cel puțin o singură dată în viață, conform travelandleisure.com.

Tellaro, cel mai frumos sat din Italia 

Tellaro / foto: Pinterest
Tellaro / foto: Pinterest

Tellaro este considerat cel mai frumos sat din Europa. Situat pe o stâncă de pe coasta de est a Golfului La Spezia din Liguria, în nordul Italiei, acesta păstrează vie senzația de liniște și libertate, inspirația pe care nume celebre precum Lord Byron și D. H. Lawrence au căutat-o în paradisul mediteranean. Așadar, micul sătuț de pescari rămâne și acum principala atracție a călătorilor cu spirit liber. 

Bibury, England

Bibury / foto: Pinterest
Bibury / foto: Pinterest

Marea Britanie deține un palmares de sate considerate cele mai frumoase din lume. Dintre toate, câștigător a fost micul sătuc Bubury. Căsuțele medievale acoperite cu piatră intră în contopire cu pajiștile verzi din jurul Râului Coln, care desparte satul în două. Cea mai pitorească zonă este Arlington Row - o alee de căsuțe în nuanțe de sepia construite în secolul al XVII-lea pentru a găzdui țesătorii de la moara Arlington din apropiere.

Hallstatt, Austria

Hallstatt / foto: Pixabay
Hallstatt / foto: Pixabay

În centrul Austriei dăinuiește orașul Hallstatt care ilustrează un cadru de poveste pe malul lacului Hallstätter See. Acolo datează istoria mineritului de sare care datează de mii de ani, de aici și prosperitatea de durată a orașului. 

Folengrados, Grecia 

Folengrados / foto: Pinterest
Folengrados / foto: Pinterest

Grecia se numără deja printre țările preferate de turiștii din întreaga lume, îndeosebi în sezonul estival. Insula Folegandros este una dintre insulele grecești din Marea Egee și aparține grupului de insule a Cicladelor. De asemenea, satele din insula Folegrandos păstrează arhitectura și caracterul tradițional.

Colmar, Franța

Colmar / foto: Pixabay
Colmar / foto: Pixabay

Colmar este unul dintre cele mai frumoase și pitorești orașe din Alsacia. Mica Veneție în stil franțuzesc este împodobită de florile care împânzesc orașul. Colmar mai este considerat și „granița” dintre Elveția și Germania, și capitala vinurilor din Alsacia, fiind o destinație turistică unică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Reteta socata jpeg
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
ambulanta jpg
padure pixabay jpg
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net