Turist neamț, cucerit de o peșteră superbă din România! Ascunde un mister uriaș și e desprinsă din povești: „E de-a dreptul uimitoare”

Ultima actualizare:

Chiar dacă a venit toamna, acest lucru nu îi descurajează pe iubitorii de drumeții,  mai ales în zonele montane, unde aerul este mult mai răcoros, turiștii se bucură de un respiro binevenit. Unul dintre locurile care atrag vizitatorii în această perioadă se află în Munții Căpățânii.

Peștera Polovragi se află în județul Gorj / foto: pensiuneavaleamagurii.ro
Peștera Polovragi se află în județul Gorj / foto: pensiuneavaleamagurii.ro

Peștera Polovragi, situată în județul Gorj, este o destinație de vară, dar și de toamnă, chiar dacă în interiorul ei, când afară e caniculă, temperatura nu depășește 9 grade. 

Cu toate acestea, explorarea peșterii nu se face fără pregătiri: vizitatorii sunt sfătuiți să poarte haine cu mânecă lungă pentru a face față temperaturilor scăzute din subteran. Odată ajunși în interiorul peșterii, cunoscută și sub denumirea de „casa lui Zalmolxe”, turiștii sunt cuceriți de frumusețea sa aparte. Aceasta impresionează atât localnicii, cât și pe cei care vin din străinătate să o descopere.

Un turist din Germania s-a îndrăgostit de acest loc

Un turist din Germania, care a vizitat peștera, a declarat cu entuziasm: „Este cu adevărat uimitoare. Fiecare peșteră are farmecul ei unic, dar aceasta este deosebit de frumoasă. Am vizitat multe peșteri în Europa, dar niciuna nu mi s-a părut la fel de spectaculoasă”, conform observatornews.ro.

Pe lângă faptul că oferă o atmosferă răcoritoare, Peștera Polovragi este și una dintre cele mai enigmatice destinații din România. Se vehiculează că peștera ascunde tuneluri ce ar face legătura cu fosta capitală a dacilor, Sarmizegetusa.

De asemenea, există o legendă locală transmisă din generație în generație, conform căreia însuși Zamolxis, zeul dacilor, și-ar fi avut locuința aici.

Mai mult, se crede că în adâncurile peșterii s-ar afla un portal mistic care ar duce către o altă dimensiune, însă acesta s-ar deschide doar în noaptea de Înviere.

Conform poveștilor, cei care ar avea curajul să treacă prin acest portal ar ajunge în lumea morților. Se spune că în acea noapte, într-o vale adâncă din peșteră, ar apărea o punte care le-ar permite călătorilor să treacă dintr-o lume în alta.

O legendă locală vorbește despre doi prieteni care s-ar fi încumetat să treacă prin portal. După ce au ajuns de partea cealaltă, au întâlnit ființe îmbrăcate în alb care pluteau în aer și care le-au oferit chei necesare întoarcerii.

Însă, unul dintre ei și-ar fi pierdut cheia și, deși a reușit să se întoarcă abia după mulți ani, el avea impresia că trecuseră doar câteva minute. Memoria sa era însă complet ștearsă, neputându-și aminti nimic din experiență, scrie newsweek.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
iordanescu eleva jpg
nunta 1 jpg
vremea 1536x1024 jpg
colet jpg
Aer conditionat FOTO Shutterstock jpg
toamna unsplash jpeg
cat 649164 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net