Uite cum să protejezi bateria telefonului mobil!

Ultima actualizare:

    Bateria telefonului tău mobil se poate termina în cele mai nepotrivite momenteFoto: 123rf
Bateria telefonului tău mobil se poate termina în cele mai nepotrivite momenteFoto: 123rf

În sezonul rece, mai ales când afară sunt temperaturi scăzute, bateria telefonului mobil se consumă extrem de repede. Nu mai punem la socoteală faptul că, în general, acumulatorul unui smartphone trebuie, de cele mai multe ori, încărcat o dată pe zi. Dacă vrei ca acesta să reziste cât mai mult, uite ce ai de făcut!

Telefoanele mobile de tip smartphone, pe lângă toate avantajele pe care ţi le oferă, au şi un mare dezavantaj: acela al bateriei care se descarcă extrem de repede. Din cauza aplicaţiilor descărcate, a luminozităţii ecranului, a modului vibraţii şi sonor taste, dar şi din cauza faptului că foloseşti des Internetul, telefonul mobil „moare” când ţi-e lumea mai dragă. Specialiştii site-ului gadgetreport.ro îţi dau câteva sfaturi pentru a prelungi cât mai mult viaţa acumulatorului, dar te învaţă şi cum să-l încarci cât mai rapid. 

  • Închide aplicaţiile de care nu ai nevoie – Pentru ca bateria smartphonului să te ţină cât mai mult, este recomandat să închizi aplicaţiile de care nu ai nevoie. Este vorba despre internet, Facebook, mail, GPS, Bluetooth, jocuri etc. Dacă aceste aplicaţii rulează, ele vor consuma o bună parte din baterie. 
  • Reglează luminozitatea ecranului– În al doilea rând, pentru ca bateria să se consume cât mai încet, reglează luminozitatea ecranului la un nivel cât mai redus. Poţi folosi şi modul auto, care face acest lucru în locul tău. 
  • Renunţă la fundalurile animate – Chiar dacă arată excelent, fundalurile de tip Live consumă foarte mult curent. La fel şi animaţiile. Aşa că, pe cât posibil, foloseşte pentru fundal o temă simplă, curată, fără prea multe efecte. 
  • Renunţă la funcţia de vibrare – Smartphone-ul îţi oferă diverse modalităţi de avertizare, de la apel la sms, mail etc. Încearcă să foloseşti cât mai puţin funcţia de vibrare deoarece consumă foarte multă energie. 
  • Dezactivează tonurile tastelor – Specialiştii recomandă dezactivarea tonului tastelor şi reducerea volumului soneriei.
  • Închide conexiunea 4 G când nu o foloseşti – Pe lângă faptul că sincronizarea datelor îţi poate consuma rapid din cantitatea de MB din abonament, conexiunea 4 G consumă foarte mult din baterie. 
  • Dezinstalează aplicaţiile pe care nu le mai foloseşti – Ai instalat, de-a lungul timpului, aplicaţii pe care, în prezent, nu le mai foloseşti? Dezinstalează-le pentru că multe dintre ele, chiar dacă sunt închise, tot consumă din baterie. 
  • Protejează telefonul de frig – Ţine telefonul departe de frigul de afară. Temperaturile scăzute din sezonul rece afectează bateria care se descarcă mult mai repede. Aşadar, ţine telefonul într-o husă şi în buzunarul de la piept al paltonului sau gecii. 
  • Nu ţine telefonul în soare – Şi temperaturile ridicate din timpul sezonului cald duc la descărcarea bateriei. Este recomandat ca, pe timp de vară, să nu uiţi smartphonul în maşină şi nici în bătaia directă a razelor de soare. 

5 sfaturi ca să încarci rapid acumulatorul


    Foto: 123rf
Foto: 123rf

În cazul în care ai rămas fără baterie, află că-ţi poţi încărca telefonul foarte repede, dacă ştii câteva trucuri. Iată ce trebuie să faci!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net