Ultima masă în România: patru oi

simeon stalpnicul png

Ultimele zile în România au fost pentru trei leoaice de la Zoo Timişoara pline de emoţii. După o masă copioasă, servită acum două zile, felinele au fost pregătite de îngrijitori şi reprezentanţii organizaţiei Vier Pfoten pentru un drum foarte lung. La capătul acestuia le va aştepta libertatea.

Cele trei leoaice aflate în grădina zoologică din Timişoara şi-au trăit ieri ultima zi de captivitate. Au fost aduse în anul 2003, de la grădina zoo din Reşiţa, însă publicul nu a putut niciodată să le vadă. Felinele au fost ţinute într-un spaţiu amenajat special pentru ele, în capătul grădinii zoologice, unde se ajunge doar după ce se trece de o poartă păzită.

Leoaicele au trăit timp de nouă ani într-o cuşcă mai mare, care avea o zonă de interior şi una de exterior. Chiar dacă au fost îngrijite cu atenţie, condiţiile din habitat au fost departe de normele internaţionale. Acestea spun că pentru un singur leu este necesară acordarea unui spaţiu neîngrădit de 500 de metri pătraţi, pe când la Timişoara erau doar 40, cu gard cu tot.

„Transportul acesta a costat peste 50.000 de euro. Felinele vor cunoaşte pentru prima oară mediul natural din care provin. Din nefericire, leoaicele de la grădina zoologică au fost ţinute timp de nouă ani în condiţii improprii, în cuşti foarte mici pentru ele", a declarat Kuki Brădişteanu, preşedintele Vier Pfoten România.

2009

simeon stalpnicul png

2012

simeon stalpnicul png

În ultima zi petrecută la Timişoara, leoaicele păreau agitate. Simţeau că li se pregăteşte ceva. De mâncare nu au mai primit pentru că nu este indicat înainte de anesteziere. „Ultima hrană au primit-o acum două zile, când au mâncat patru oi. Nu este bine să mai mănânce înainte de tranchilizare, pentru că dacă îşi revin vomită", a spus unul din îngrijitorii de la Zoo.

De nouă ani, nimeni nu a intrat în cuşca leoaicelor. Există nişte trape care se închid când li se face curăţenie sau primesc de mâncare. Nu au dus lipsă de mâncare, ele primind carne de oaie, cal şi vită.

Iarna şi în perioada răcoroasă, felinele stăteau în zona închisă. Pentru a le asigura confortul termic, îngrijitorii au montate două teracote, iar una din preocupările lor pe frig a fost să le facă focul.

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
George Burcea in Wednesday jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
cub șerban huidu png
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
cub daniel onoriu png
cub deea maxer png
image
image
image
image
image
image
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg