Care au fost ultimele preziceri ale lui Arsenie Boca. 33 de ani de la moartea părintelui Ardealului

Ultima actualizare:

Prezicerile lui Arsenie Boca au stârnit curiozitatea multora încă de pe vremea în care acesta trăia. În data de 28 noiembrie 2022, se împlinesc 33 de ani de la moartea sfântului părinte al Ardealului. Și-a știut chiar data propriei morți și se pare că a prevăzut și anumite momente vitale din istoria țării noastre.

A fost persecutat de comuniști, dar s-a stins chiar cu o lună înainte de căderea regimului. A fost înzestrat cu darul premoniției și și-a scris data morții în altarul bisericii pictate de el, în satul Drăgănescu de lângă București.

Citește și: Rugăciune către Arsenie Boca pentru îndeplinirea unei dorințe

Se împlinesc 33 de ani de la moartea sfântului părinte al Ardealului

Arsenie Boca a murit în data de 28 noiembrie 1989, în ziua în care în calendarul ortodox este trecut Sfântul Cuvios Mucenic Ștefan cel Nou. Nu pare să fie întâmplător, dacă este să ne luăm după lucrurile pe care aceștia le au în comun: ambii au iubit pictura și icoanele, apoi au fost hărțuiți de autorități și persecutați după izgonirea din mănăstire.

După ce a murit la Mănăstirea Sinaia, Arsenie Boca a fost îngropat la Mănăstirea Prislop, în data de 4 decembrie. Cu câțiva ani înainte să moară, în 1986, și-a prorocit moartea.

„Mai sunt trei calendare. Nicio zi din 1990!”, le-a spus el unor credincioși, conform știrile Kanal D.

Vezi și: Cu cât s-a vândut la licitație o icoană semnată de Arsenie Boca. Ce mai pot cumpăra colecționarii până la sfârșitul anului

Prezicerile lui Arsenie Boca

În absidia altarului bisericii din Drăgănescu, sfântul părinte al Ardealului a pictat scena în care Sfântul Ștefan cel Nou este osândit. Deasupra picturii, Arsenie Boca a scris data în care va muri și el, aceeași cu a sfântului înfățișat pe perete: „Iar cuviosul primind mucenicia la 53 de ani ai vârstei sale în 28 ale idelor lui noemvrie, cu vina de pe urmă: "Ștefan mi-a făcut temnița mănăstire”.

Se pare că nu este singura pictură neobișnuită, căci în biserica de la Drăgănescu sunt mai multe care au atras atenția credincioșilor de-a lungul timpului. Printre acestea se numără scena distrugerii celor două turnuri gemene din New York, dar și cea care îl înfățișează pe omul modern, înconjurat de tehnologia avansată.

Ce a spus despre viitorul României

Se pare că Arsenie Boca, înainte să moară, a făcut și niște previziuni legate de viitorul țării noastre. Acesta a spus că România va fi ocupată de Rusia, Ungaria și Bulgaria, însă apoi, cei trei invadatori, vor fi loviți de "bolovani de foc". O altă premoniție a fost una legată de București. Sfântul părinte al Ardealului a susținut că orașul mai are dreptul la o singură greșeală.

„S-a ouat de două ori, iar următoarea dată o să dispară de pe harta pământului, iar apoi o mare catastrofă se va abate asupra oraşului pentru că foarte multe păcate sunt acolo”, a spus Arsenie Boca, potrivit Cancan.ro.

Cu toate acestea, dacă ne luăm după prezicerile lui Arsenie Boca, există șansa ca țara noastră să fie cândva condusă de un om vrednic, a mai prezis călugărul: ”Va veni de la răsărit un om cu stea în frunte, dar aceasta va fi peste foarte mulţi ani şi nouă nu ne va fi dat să vedem".

Citește și: Cele mai puternice 5 rugăciuni ale părintelui Arsenie Boca

O altă previziune a fost legată de sacrificiile pe care le vor face românii.

„Vor veni timpuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși, îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune multe impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul”, a mai prezis Arsenie Boca.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net