Colţul de Rai al lui Arsenie Boca! Mănăstirea Prislop atrage mii de vizitatori
De la an la an, Mănăstirea Prislop s-a făcut din ce în ce mai frumoasă. Călugăriţele s-au îngrijit de fiecare colţ, clădire, grădină din celebrul lăcaş de cult în care a trăit Arsenie Boca, notează adevarul.ro.
Locul de pelerinaj a devenit una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Hunedoara.
Lăcaşul de cult nu mai este de mult timp doar o destinaţie a pelerinilor care vin aici doar pentru a se reculege la mormântul lui Arsenie Boca. Mulţi dintre oaspeţii săi o vizitează fie din curiozitate, fie pentru a se bucura de priveliştea ei. Călugăriţele de la Mănăstirea Prislop au avut şi ele grijă să înfrumuseţeze aşezarea.
Spaţii de cazare pentru oaspeţii mănăstirii
Cu timpul, au transformat locul într-un adevărat „colţ de Rai”. Din aşezământul modest înfiinţat în jurul unei biserici de piatră medievală, mănăstirea a devenit o reală destinaţie turistică.
Recent, aleile mănăstirii au fost lărgite şi pavate cu marmură, mai multe suprafeţe din curte au fost gazonate, iar micile garduri de lemn au fost înlocuite cu puieţi de brad. Lucrările sunt în desfăşurare şi continuă o serie lungă de investiţii care au schimbat radical înfăţişarea aşezării.
În ultimii ani, mai multe construcţii au fost ridicate în mănăstire şi în împrejurimile acesteia: clădiri noi folosite ca spaţii de cazare pentru maicile, elevele şi oaspeţii mănăstirii, anexe gospodăreşti, alei pavate cu marmură, construcţii pentru comerţul cu obiecte bisericeşti şi suveniruri, ţarcuri pentru animale, un mic lac reamenajat, grădini, livezi, parcări, chiar şi un târg.
Chiar şi mormântul călugărului Arsenie Boca a fost acoperit cu un foişor de lemn. În faţa mănăstirii, un deal a fost terasat pentru a fi amenajată aici o parcare cu peste 300 de locuri, iar drumul spre Prislop a fost modernizat de Consiliul Judeţean Hunedoara.
Mormântul duhovnicului, loc de pelerinaj
Aici a fost înmormântat, în 1989, călugărul Arsenie Boca, una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. În anii ’40, a ajuns duhovnic la Mănăstirea Brâncoveanu din Munţii Făgăraş şi apoi la Mănăstirea Prislop, din Ţara Haţegului, aflată la circa 100 de kilometri de locul său natal.
Odată cu instaurarea regimului comunist în anul 1945, Arsenie Boca a intrat pe lista neagră a autorităţilor comuniste, fiind arestat şi închis de mai multe ori. Din anii ´50, autorităţile comuniste i-au interzis duhovnicului să mai îmbrace straiele preoţeşti, însă popularitatea sa a continuat să crească.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!