Colţul de Rai al lui Arsenie Boca! Mănăstirea Prislop atrage mii de vizitatori

De la an la an, M─ân─âstirea Prislop s-a f─âcut din ce ├«n ce mai frumoas─â. C─âlug─âri┼úele s-au ├«ngrijit de fiecare col┼ú, cl─âdire, gr─âdin─â din celebrul l─âca┼č de cult ├«n care a tr─âit Arsenie Boca, noteaz─â adevarul.ro. 

Locul de pelerinaj a devenit una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Hunedoara.

image
M─âicu╚Ťele au plantat flori superbe ├«n gr─âdinile din jurul m─ân─âstirii. Foto: Adev─ârul

L─âca┼čul de cult nu mai este de mult timp doar o destina┼úie a pelerinilor care vin aici doar pentru a se reculege la morm├óntul lui Arsenie Boca. Mul┼úi dintre oaspe┼úii s─âi o viziteaz─â fie din curiozitate, fie pentru a se bucura de priveli┼čtea ei. C─âlug─âri┼úele de la M─ân─âstirea Prislop au avut ┼či ele grij─â s─â ├«nfrumuse┼úeze a┼čezarea.

Spaţii de cazare pentru oaspeţii mănăstirii

Cu timpul, au transformat locul ├«ntr-un adev─ârat ÔÇ×col┼ú de RaiÔÇŁ. Din a┼čez─âm├óntul modest ├«nfiin┼úat ├«n jurul unei biserici de piatr─â medieval─â, m─ân─âstirea a devenit o real─â destina┼úie turistic─â.

image
Arsenie Boca

Recent, aleile m─ân─âstirii au fost l─ârgite ┼či pavate cu marmur─â, mai multe suprafe┼úe din curte au fost gazonate, iar micile garduri de lemn au fost ├«nlocuite cu puie┼úi de brad. Lucr─ârile sunt ├«n desf─â┼čurare ┼či continu─â o serie lung─â de investi┼úii care au schimbat radical ├«nf─â┼úi┼čarea a┼čez─ârii.

image
Mormântul duhovnicului este vizitat de pelerini, dar și de turiști. Foto: Adevărul

├Än ultimii ani, mai multe construc┼úii au fost ridicate ├«n m─ân─âstire ┼či ├«n ├«mprejurimile acesteia: cl─âdiri noi folosite ca spa┼úii de cazare pentru maicile, elevele ┼či oaspe┼úii m─ân─âstirii, anexe gospod─âre┼čti, alei pavate cu marmur─â, construc┼úii pentru comer┼úul cu obiecte biserice┼čti ┼či suveniruri, ┼úarcuri pentru animale, un mic lac reamenajat, gr─âdini, livezi, parc─âri, chiar ┼či un t├órg.

image
Mormântul duhovnicului este vizitat de pelerini, dar și de turiști. Foto: Adevărul

Chiar ┼či morm├óntul c─âlug─ârului Arsenie Boca a fost acoperit cu un foi┼čor de lemn. ├Än fa┼úa m─ân─âstirii, un deal a fost terasat pentru a fi amenajat─â aici o parcare cu peste 300 de locuri, iar drumul spre Prislop a fost modernizat de Consiliul Jude┼úean Hunedoara.

Mormântul duhovnicului, loc de pelerinaj

Aici a fost ├«nmorm├óntat, ├«n 1989, c─âlug─ârul Arsenie Boca, una dintre marile personalit─â┼úi ale ortodoxiei rom├óne┼čti. ├Än anii ÔÇÖ40, a ajuns duhovnic la M─ân─âstirea Br├óncoveanu din Mun┼úii F─âg─âra┼č ┼či apoi la M─ân─âstirea Prislop, din ┼óara Ha┼úegului, aflat─â la circa 100 de kilometri de locul s─âu natal.

image
S-au construit mai multe cl─âdiri pentru a g─âzdui oameni veni╚Ťi ├«n vizit─â. Foto: Adev─ârul

Odat─â cu instaurarea regimului comunist ├«n anul 1945, Arsenie Boca a intrat pe lista neagr─â a autorit─â┼úilor comuniste, fiind arestat ┼či ├«nchis de mai multe ori. Din anii ┬┤50, autorit─â┼úile comuniste i-au interzis duhovnicului s─â mai ├«mbrace straiele preo┼úe┼čti, ├«ns─â popularitatea sa a continuat s─â creasc─â.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Monica Tatoiu
BeFunky collage (2) jpg
emil rengle
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Smartphone Apple iPhone 13 FOTO Shutterstock
pahare   nunta   wine g2eb1bccbb 1280 jpg
viorel hrebenciuc jpeg
Kate Middleton ┼či Prin┼úul William
sf cuv sisoe cel mare sf mc lucia din roma 148107 jpg
woman 2566854 1920 jpg