Un aliment ține la distanță răceala. Mihaela Bilic: „Asigură funcționarea organismului la cote maxime”

Deja ne apropiem cu pași repezi de luna noiembrie, iar în această perioadă a anului, cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu diverse probleme de sănătate precum răceală, tuse, ori gât iritat. Din fericire, Mihaela Bilic ne spune ce putem face pentru a rămâne sănătoși în lunile reci ale anului!

Vitamina C este extrem de importantă în această perioadă
Vitamina C este extrem de importantă în această perioadă

Perioada rece a anului este bine venită după temperaturile extreme din această vară, însă mulți dintre noi ne vom confrunta cu diferite probleme de sănătate, odată ce frigul se va instala cât mai bine. Iar în acest context, medicul Mihaela Bilic ne vorbește despre importanța vitaminelor în această perioadă, pentru a rămâne sănătoși.

Iar potrivit acesteia, cele mai importante alimente în această perioadă vor fi legumele și fructele, mai ales lămâie și portocalele!

Cum știn când avem nevoie de mai multă vitamina C

Mihaela Bilic ne vorbește și despre semnele importante pe care corpul nostru ni le dă, atunci când avem nevoie de mai multă vitamina C.

„Senzație de oboseală, cu lipsă de energie și tulburări de concentrare. Imunitate scăzută și îmbolnăviri repetate, merită știut că nivelul de vitamina C este direct proporțional cu rezistența la boli.

Lipsa de apetit este tot un semn al carenței de vitamina C și, dacă nu avem poftă de mâncare, se accentuează și mai tare oboseala și lipsa de energie. Apar starea de slăbiciune și chiar pierdere de greutate pe cântar”, ne explică Mihaela Bilic, potrivit stirileprotv.ro.

„Nu ezitați să apelați la suplimente”

Nutriționistul mai ne spune că, în această perioadă, nu trebuie să ezităm să apelăm la ajutorul suplimentelor, pentru a ne asigura nivelul optim de vitamina C în organism.

„În sezonul rece și în perioadele cu epidemii de gripă/răceală, pe lângă alimente, nu ezitați să apelați la suplimente, o doză de 1 gram de vitamina C pe zi asigură funcționarea organismului la cote maxime”, mai spune Mihaela Bilic, potrivit sursei citate. Astfel, cu ajutorul vitaminei C, vom putea trece peste această perioadă din an fără a ne lovi de probleme de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Magda Pălimariu (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
parchet adobestock jpg
albania jpg
trandafiri pixabay jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
tiffany romania instagram jpg
chibrituri jpg
carte pixabay jpg
Inselatorie online plata card FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net