Un medic celebru a reuşit să-și întinerească trupul cu 20 de ani! Ce face în fiecare zi: „Nu adaugi doar ani la viața ta, ci și viață la anii tăi"

Ultima actualizare:

Medicul Mark Hyman, în vârstă de 63 de ani, suţine că a întinerit cu 20 de ani! Specialistul spune că „vârsta sa biologică” (bazată pe markeri ai sănătății celulare) este de 43 de ani, iar asta datorită rutinei pe care şi-a perfecţionat-o de-a lungul timpului. În ce constă secretul său, aflaţi acum!

Specialistul suţine că a întinerit cu 20 de ani! Foto: Gotham Mag
Specialistul suţine că a întinerit cu 20 de ani! Foto: Gotham Mag

Secretul tinereții, descoperit de un medic celebru

Conform Insider, testele pentru determinarea vârstei biologice pot fi controversate. Cu toate acestea, există dovezi solide care susţin că obiceiurile legate de stilul de viață, cum ar fi dieta, exercițiile fizice și gestionarea stresului, pot prelungi durata vieţii. 

Specialistul nu se declară împotriva procesului de îmbătrânire, îşi îmbrăţişează anii, însă, crede că noi toţi putem ajunge să îmbătrânim frumos. Acesta susţină că însăşi perspectiva greşită asupra îmbătrânirii ajunge să ne afecteze, venind cu probleme de sănătate precum  durerile de articulații, gândirea încețoșată și bolile cronice.

„Oamenii nu-și dau seama că aceste probleme apar cu lucruri pe care le putem schimba, care sunt reversibile. Este o afecțiune care poate fi tratată, spre deosebire de un declin inevitabil", a declarat Hyman pentru Insider.

În noua sa carte "Young Forever" (Tânăr pentru totdeauna) ne arată ştiinţa din spatele unui proces de îmbătrânire sănătos, venind cu sfaturi şi obiceiuri pe acre să le urmăm pentru o viaţă mai lungă şi o sănătate de fier. 

Potrivit aceleiaşi surse, specialistul susţine că strategiile de longevitate, cum ar fi o alimentație bună și exercițiile fizice, sunt esențiale nu doar pentru o viață lungă, ci și pentru o calitate mai bună a vieții, iar rutina sa sănătoasă ajută la evitarea problemelor pe termen mai lung, menținându-l în același timp în formă maximă chiar acum.

„Nu adaugi doar ani la viața ta, ci și viață la anii tăi", a spus Hyman.

 Sală de fitness- sport- exercitii -antrenament FOTO Shutterstock

Rutina de dimineaţă a lui Hyman

Specialistul se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 6:00, iar primul lucru pe care îl face este să mediteze timp de 20 de minute. Ulterior, îşi continuă rutina cu o cafea pe care o savurează din plin, bucurându-se de moment. După momentele de relaxare se pune pe treabă şi o bună parte din timp o dedică scrisului. 

Potrivit Insider, dovezile sugerează că ambele obiceiuri pot contribui la longevitate. Cafeaua este asociată unui risc mai mic de a dezvolta afecţiuni precum bolile de inimă și demența. În plus conţine o multitudine de compuși de origine vegetală, mai exact antioxidanţii, care favorizează sănătatea. Meditația este extrem de benefică pentru îmbunătățirea sănătății mentale. În acelaşi timp, reduce stresul, un factor decisiv care accelerează procesul de îmbătrânire.

Sportul este şi el o parte esenţial. Specialistul spune că antrenamentele formate din exerciţii pentru forţă contribuie la întîrirea muşchilor, cât şi la reducerea durerilor de spate.

2 meditatie jpg jpeg

„Înainte făceam yoga, tenis sau mergeam pe jos. Antrenamentul de rezistență mi-a transformat cu adevărat corpul și sănătatea", a adăugat el.  

Cercetările sugeerează că antrenamentele de rezistenţă contribuie semnificativ la reducerea riscurilor când vine vorba de sănătate. Ridicarea greutăţilor este o formă excelentă de antrenament de rezistență. Asemenea şi benzile de rezistență sunt o opţiune facilă la care să apelaţi chiar şi atunci când sunteţi plecat în călătorii pentru că le puteţi lua oriunde. 

Hyman a declarat că antrenamentul său de dimineață durează aproximativ 30 de minute, iar dacă îi este posibil face mișcare şi pe parcursul zilei, apelând la activităţi precum ciclismul sua drumeţiile. 

„Fericirea mea constă în trei ore de exerciții fizice pe zi", a spus Hyman, potrivit Insider. 

După antrenamentul de dimineață, Hyman face un duş cu aburi şi apoi o baie rece şi îi place chiar să stea în apa de 40 de grade timp de 3 minute. Studiile arată că alternarea apei calde cu cea rece pot reduce inflamaţia şi îmbunătăţesc metabolismul.

shake de proteine jpeg

Micul dejun sănătos

Micul dejun este o parte importantă când vorbim de alimentaţia sănătoasă. Reţeta sa pentru un mic dejun sănătos este bogată în şi nutrienți.

După antrenamentul de dimineață, Hyman serveşte un cun "shake de îmbătrânire sănătoasă", după cum l-a denumit. O combinație de nutrienți vegetali și grăsimi sănătoase din ingrediente precum fructe de pădure, semințe de chia și semințe de cânepă. De asemenea, conţine 48 de grame de proteine, un nutrient esențial pentru construirea și menținerea mușchilor, pe care îl obține adăugând pudră de proteine din zer în shake-ul său.

„Pe măsură ce îmbătrânești, masa musculară este tot mai importantă. Este o piesă esențială pentru o îmbătrânire sănătoasă", a spus Hyman.

El urmează o dietă "pegan", o combinație de paleo și vegană care se concentrează în principal pe alimente integrale pe bază de plante, a declarat anterior pentru Insider.

Hyman a spus că suplimentele pe care le ia includ creatină, pentru sănătatea mușchilor și a creierului. El ia, de asemenea, un tip special de acid gras recent descoperit, numit C15:0, legat de un somn mai bun, mai multă energie și un stres mai scăzut.

„Cele mai sunt exercițiile fizice și o dietă cu grăsimi sănătoase și alimente vegetale", a spus Hyman. "Nicio cantitate de suplimente nu le poate înlocui pe acestea".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net