Un vlogger român celebru a dat verdictul. Este Budapesta mai frumoasă ca Bucureștiul? „Sunt șocat de ceea ce văd”

Un vlogger celebru a vizitat Budapesta și a comparat-o cu capitala României într-un clip postat pe YouTube. El a prezentat atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative, arătându-se impresionat de multe dintre acestea.

image

Cosmin Avram, vloggerul, a prezentat Budapesta într-un clip postat pe YouTube. Aproape 200.000 de oameni au vizionat videoclipul, iar circa 2.000 au comentat, în timp ce aproximativ 16.000 l-au apreciat.

„Mergi liniștit către centru și dai peste aceste lanțuri gigantice, sediul atât pentru poliția secretă comunistă cât și pentru cea nazistă din Ungaria.

Chiar dacă știu că voi deranja multe persoane, mulți naționaliști, o să-mi spun părerea. Salutare, prieteni, și bine v-am regăsit. Bine ați venit în Budapesta”, a început el clipul.

Cosmin a ajuns pentru prima dată în Ungaria

Cosmin a continuat spunând că este pentru prima dată în Ungaria, pe care o consideră „una dintre cele mai controversate țări din Uniunea Europeană.”

Aventura sa a început din Piața Eroilor, unul dintre cele mai spectaculoase obiective ale capitalei ungare. De aici, românul a explorat și alte zone ale orașului, prezentând Budapesta urmăritorilor săi.

„Poți plăti cu cardul direct în autobuz. Nu e nevoie să cumperi bilet – nota 10 pentru asta, chiar nu mă așteptam.

Foarte multe clădiri interesante, multe spații verzi, curățenie. Am ajuns de ieri și până acum suntem plăcut surprinși de acest oraș. Arată incredibil, aș putea spune.

Venim din Cipru și pot spune că Budapesta este peste toate orașele din Cipru pe care le-am văzut, chiar și peste alte orașe mari europene”, a spus el.

Ce l-a impresionant pe vlogger în Budapesta

Inițial, Cosmin a evitat să compare direct Budapesta cu Bucureștiul, dar ulterior a făcut-o.

 „Nu vreau să fac încă o comparație între Budapesta și București, pentru că abia am ajuns și sigur o să atrag un val de hate, dar imaginele vorbesc de la sine.

Pentru început pot spune că avem parte de curățenie, locuri frumoase, spații verzi, spații mari și prețuri ceva mai ridicate. Prima impresie contează, iar încă de pe aeroport am fost întâmpinați cum trebuie.”

El a menționat că guvernul de la Budapesta se opune vehement imigrației, ceea ce a dus la conflicte cu Bruxelles-ul.

„Un subiect sensibil și de interes atât aici, cât și în toată Europa, este cel al imigranților ilegali. Ați văzut ce se întâmplă în Italia, Grecia.

Aproape toată Europa este împânzită, au început să apară din ce în ce mai mulți și la noi. Să ne înțelegem, eu nu am nimic cu acei oameni, atât timp cât ești corect, lucrezi sau ai o viață normală, este în regulă. Ungaria nu va accepta imigranți ilegali oricât de mult s-ar insista la Bruxelles”, a adăugat Cosmin Avram.

Chiar dacă Ungaria este considerată de mulți „oaia neagră a Uniunii Europene”, având o politică diferită de directivele Bruxelles-ului, investițiile occidentale continuă să fie imense, iar obiectivele turistice sunt luate cu asalt de turiști din toate colțurile lumii.

„Orașul este plin de turiști. Autocare peste tot, grupuri de turiști peste tot, și asta se simte în bugetul țării. Turiștii aduc bani la buget într-un fel sau altul. Acest parc este imens, avem multe monumente istorice, o grădină zoologică. Nu putem vizita tot astăzi, dar ne vom opri puțin la acest castel, care arată frumos și este pe marginea lacului”, a spus el.

Oamenii fără adăpost nu l-au făcut să își schimbe părerea

Prezența cerșetorilor și a oamenilor străzii nu i-a schimbat opinia. „Avem și aici cerșetori și oameni ai străzii. Dar când un oraș excelează la alte capitole, aceste mărunțișuri pot fi trecute cu vederea. Nu te deranjează atât de tare. Când văd curățenie peste tot, mi se schimbă starea de spirit.

Priviți cum arată aceste zone. Am văzut curățenie peste tot, clădiri foarte frumoase, îmi place mult arhitectura. Sunt și clădiri abandonate, dar nu arată toate așa. Discutam cu Andreea și ne gândeam la ultimele 10 orașe vizitate – cred că Budapesta este peste toate. Cel puțin aceasta este prima impresie, acesta este vibe-ul creat.”

Au urmat alte obiective turistice pe care vloggerul le-a detaliat, dar inevitabil a ajuns și la periferie, în afara zonei turistice. Aici a observat din nou mulți oameni ai străzii, dar și curățenia care l-a impresionat de la început.

„Au și ei multe săli de pariuri, loto, jocuri de noroc. Am luat-o puțin prin spatele blocurilor, departe de zona turistică. Este curat și aici și vedem mai mulți oameni ai străzii, cred că sunt pentru că îi văd dormind pe trotuar, pe jos”, a punctat Avram.

Budapesta este un oraș scump

Tot aici a dat peste o agenție imobiliară și a constatat că prețurile caselor nu sunt deloc mici.

„Am găsit o agenție imobiliară cu apartamente mari. Unul de 600 de metri pătrați, altul de 214, 400. Unul de 93 de metri pătrați, 3 camere, costă 235 de milioane de forinți.

Altul rezonabil de 3 camere, 118 metri pătrați, costă 391 de milioane de forinți. 235 de milioane sunt aproximativ 650 de mii de euro, deci în zona centrală este greu să achiziționezi aceste apartamente.”

A admirat apoi perlele Dunării, dar a fost deranjat de specula din zonă, unde chiar și un litru de apă sau suc costă foarte mult.

„Priviți câtă nesimțire la acești oameni. 890 de forinți pentru o sticlă de 2 litri de suc, iar o sticlă mică de apă costă 600, deoarece oamenii au nevoie de apă aici. Într-un supermarket normal, o sticlă de 2 litri de apă costă 130 de forinți.

Nu ai încotro, trebuie să cumperi, iar ei știu asta și profită la maxim. Pe mine acest lucru mă deranjează pentru că pur și simplu ești luat de fraier. O sticlă mare de 2 litri costă 120-130 de forinți, iar pentru o sticlă mică aici plătești 600.

Într-un parc, ne-au cerut 1.000, deci se poate și mai rău. Dacă nu ai încotro, cumperi. Dacă cunoști zona, nu cumperi, mergi 300-400 de metri mai departe și găsești la un preț corect. Știu că acest lucru se practică peste tot, dar pe mine mă enervează oriunde. Ajungem și la ultimul obiectiv turistic din acest vlog. Am urcat foarte mult”, a subliniat el.

Ajuns la Bastionul Pescarilor, Cosmin a admirat priveliștea și clădirile superbe din zonă, după care a discutat despre prețuri și a întâlnit o mireasă din România.

„Acum, dacă e să raportăm prețurile de aici la cele din România, să știți că situația nu este atât de tragică pentru că și la noi prețurile au luat-o razna. Nu știu dacă este mai ieftin aici sau în România, încă nu am reușit să-mi dau seama. Poate până la finalul aventurii în această țară o să trag o concluzie, rămâne de văzut”, a mai afirmat Cosmin Avram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
colin farrell transformare jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net