Unde se află „cel mai fericit oraș” din lume. De ce trebuie să-l vizitezi măcar o dată în viață

Finlanda a fost declarată cea mai fericită țară din lume, potrivit Raportul Mondial al Fericirii, pentru al șaselea an consecutiv. Însă, de ce sunt finlandezii atât de fericiți? „Fericirea finlandeză provine dintr-o relație strânsă cu natura și stilul nostru de viață, «cu picioarele pe pământ»”, potrivit Heli Jiminez, de la Business Finland. Ceea ce explică de ce Tampere, unde natura este chiar în centrul orașului, este votat în mod regulat de alți finlandezi ca fiind locul în care și-ar dori cel mai mult să trăiască.

Tampere, „cel mai fericit oraș” din „cea mai fericită țară din lume” / Foto: Shutterstock
Tampere, „cel mai fericit oraș” din „cea mai fericită țară din lume” / Foto: Shutterstock

La aproximativ 180 km nord de Helsinki și așezat pe un pod terestru între lacurile Nasijarvi și Pyhajarvi, se află „cel mai fericit loc” din „cea mai fericită țară din lume” – orașul Tampere. El este a doua cea mai mare zonă urbană și a treia cea mai populată comună individuală din Finlanda. De asemenea, astăzi, Tampere este unul dintre cele mai importante centre urbane, economice și culturale din întreaga regiune interioară.

Ce poți face în orașul Tampere

Priveliștile asupra lacurilor și orașului din turnul de observație Pyynikki al anilor 1920 sunt uluitoare, dar, la fel de important, turnul cafenelei este renumit în Finlanda pentru gogoșile sale proaspăt făcute. De asemenea, cele mai bune gogoși le găsiți și la Sala Pietei din Hameenkatu. Deschisă în 1901, aceasta este cea mai mare piață acoperită din țările nordice, iar tarabele și cafenelele sale sunt pline cu produse locale de înaltă calitate - un loc minunat pentru a lua prânzul sau cafeaua.

Totodată, Tammerkoski, râul ce face legatura între două lacuri, Näsijärvi și Pyhäjärvi, este un alt peisaj pe care mulți turiști îl laudă. Centrul Vaprikki, între timp, este un fost complex de fabrică care găzduiește acum 10 muzee mici, de-a lungul istoriei naturale până la jocuri pe calculator. Puteți admira minunatele peisaje și de la fereastra noul restaurant Sauna Kuuma de pe cheiul Tammerkoski - unul dintre cele 34 dintr-un oraș declarat Capitala Mondială a Saunei în 2018. Mâncați după aceea într-o seră încălzită cu vedere la cheiul Tammerkoski.

Temperatura din Tampere poate fi de îngheț sau sub până la sfârșitul lunii aprilie, dar au lucruri minunate pe care le poți face în interior. Spre exemplu, Nokia Live Arena, proiectat de celebrul arhitect Daniel Libeskind, și care costă 124 de milioane de euro, este casa a două echipe de top de hochei pe gheață (Tampara a câștigat, recent, campionatul național, iar jocurile de derby sunt evenimente răvășitoare și foarte interesante; se bea bere și se mănâncă cârnați), potribit tabloidului DailyMail.

De asemenea, stadionul include hotelul de cinci stele Laponia, care are apartamente din care poți privesc arena, care, precum și sportul, găzduiește evenimente culturale majore, cel mai recent fiind o nouă interpretare a Reginei Zăpezii. Spectaculosul dans pe gheață cu zeci de dansatori, patinatori și design inovator. Iar pentru cei care iubesc muzica, Centrul de arte Tampere Hall găzduiește orchestra simfonică, dar și singurul Muzeu Moomin din lume.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net