Unde se află insula care permite accesul a doar 400 de turiști în același timp. E un adevărat paradis

Situată în Marea Tasmaniei, între Australia și Noua Zeelandă, insula în formă de semilună Lord Howe este un mic paradis, cu o populație de doar 400 de persoane. De altfel, tot atâți turiști au voie, de fapt, pe insulă. Timp de peste 40 de ani, Lord Howe a implementat o limită de 400 de turiști în același timp.

Insula Lord Howe permite accesul a doar 400 de turiști / foto: captură video
Insula Lord Howe permite accesul a doar 400 de turiști / foto: captură video

Există o destinație uimitoare, despre care majoritatea oamenilor probabil că nu au auzit niciodată, cu ape cristaline pline de pești colorați, plaje cu nisip alb imaculat și vârfuri de munte înverzite. Aceasta este insula Lord Howe, situată la 598 de km de coasta de est a Australiei continentale. Aici locuiesc doar 400 de oameni, și tot atâția turiști pot ajunge în acest mic paradis.

Timp de peste 40 de ani, Lord Howe a implementat o limită de 400 de turiști în același timp, stabilind numărul de paturi disponibile pentru vizitatori. De ce? Ei bine, măsura a fost luată pentru a proteja numeroasele specii endemice unice din Lord Howe. Acestea au ajutat insula să obțină recunoașterea ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1982.

Peste 85% din insulă este acoperită de păduri

Peste 85% din insulă este acoperită de păduri, iar aproximativ 70% se află într-o rezervație permanentă de parc, ceea ce înseamnă că orice dezvoltare este interzisă. Așezarea rezidențială acoperă doar 15%. Mulți dintre locuitori sunt descendenți ai coloniștilor originari care au sosit în anii 1800.

Acele familii care au fost aici timp de cinci, șase, șapte generații au recunoscut întotdeauna cât de special este stilul lor de viață aici. Există un puternic sentiment generațional de a-și proteja insula", a declarat Ian Hutton, un naturalist și fotograf care locuiește pe insulă din 1980, potrivit publicației CNN.

Unul dintre cele mai populare trasee de drumeție de pe Lord Howe este vârful muntelui Gower, unde se află o pădure de nori rară, pe cale de dispariție. Totodată, cel mai faimos export endemic al insulei este reprezentat de semințele de palmier Kentia, cel mai popular palmier din lume pentru cultivare. Plajele sunt la doar câteva minute de mers pe jos sau cu bicicleta de casele de oaspeți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net