Unde se află Mănăstirea dintre ape? E în România și i se mai spune insula cu Minuni
Este un loc vechi de sute de ani, de o frumusețe rară și cu o încărcătură spirituală puternică. Cu toate acestea, nu foarte mulți români știu despre acest loc, în ciuda faptului că este atât de impresionant încât a primit porecla de „insula cu minuni”, ori „mânăstirea dintre ape”.
Țara noastră este un loc de o frumusețe rară, iar pe lângă natura incredibilă din România, fie că este vorba despre Delta Dunării, ori despre priveliștile uluitoare din munți, există și nenumărate de locații pline de istorie și de încărcătură spirituală, pe care le putem admira. Iar un astfel de exemplu este și „mânăstirea dintre ape”, Schitul Ostrov.
Cunoscută și ca „insula cu minuni”, acest loc se găsește în Călimănești, în județul Vâlcea. Iar pe lângă frumusețea acestei mânăstiri, ea are în spate și o istorie veche de secole! Mai precis, Schitul Ostrov a fost ctitorit chiar de către Neagoe Basarab și de soția sa, Despina, între anii 1518 și 1522. Iar numele acestui schit impresionant vine de la faptul că a fost construit pe un ostrov, adică pe o mică insuliță.
Mânăstirea superbă din județul Vâlcea
Schitul Ostrov se mai evidențiază și prin faptul că este cea mai veche mânăstire de maici din țara noastră, cât și singura insulă locuită a Oltului. În plus, această mânăstire este considerat a fi și o adevărat comoară arhitecturală, iar „tâmpla aurită” din lemn de tei datează chiar de la zidirea acestei biserici!
Schitul poate fi găsit pe drumul dintre Râmnicu Vâlcea și Sibiu, iar cei care ajung în această zonă nu trebuie să rateze șansa de a vizita acest loc cu o istorie veche de secole. Hramul acestui schit este Nașterea Maicii Domnului, iar cei care ajung aici rămân impresionați de frumusețea și de liniștea acestui loc.
Mai mult decât atât, pentru a fi protejată de apele Oltului, insulița pe care se află mânăstirea a fost înălțată cu nu mai puțin de 6 metri, la finalul anilor 1970.