Dacă și tu ai așa ceva în casă, neapărat trebuie să oprești aerul condiționat. Pericolul neștiut la care te expui

Ultima actualizare:

Cu toții am fost nevoiți să facem față caniculei extreme care a pus stăpânire peste țara noastră în ultima periodă. Iar în aceste zile de foc, cel mai de nădejde aliat al multor români a fost aparatul de aer condiționat, însă există și unele riscuri pe care trebuie să le știm! Iar dacă avem acest lucru în casă, trebuie să oprim imediat aerul condiționat!

erul condiționat trebuie oprit dacă avem în casă mucegai
erul condiționat trebuie oprit dacă avem în casă mucegai

În condițiile în care temperaturile din ultima perioadă au trecut constant peste pragul de 40 de grade Celsius, fiecare dintre noi am fost nevoiți să rezistăm cum putem caniculei extreme. Iar în astfel de condiții, cei dintre noi care au acasă un aparat de aer condiționat mai mult ca sigur că l-au ținut deschis în fiecare zi. Cu toate acestea, trebuie să știm că ne putem expune unor riscuri de sănătate, dacă nu suntem atenți!

Mai precis, dacă cumva se întâmplă să avem în casă mucegai, sau dacă suntem într-un spațiu care nu este aspirat constant, este foarte important să închidem aerul condiționat până când rezolvăm problema! Iar motivul este faptul că acest aparat va recircula aerul plin de alergeni care ne pot provoca boli grave!

Când trebuie să fim închidem aerul condiționat

Chiar dacă aerul condiționat poate fi util pentru a usca o casă, acest aparat nu va putea să îndepărteze cauzele principale care provoacă apariția mucegaiului. Astfel, atunci când casa noastră este plină de praf, ori există locuri unde avem mucegai, este important să oprim aerul condiționat până când vom rezolva problema.

Altfel, riscăm ca aerul condiționat să ne provoace probleme cum ar fi nas înfundat, dureri de gât, iar în anumite cazuri, pot apărea chiar și dificultăți în respirație. Iar atunci când aparatul de aer condiționat nu este întreținut cum trebuie, chiar și acestea pot să se confrunte cu mucegai, ori cu diverse bacterii. Din acest motiv este important să curățăm constant aparatul de aer condiționat.

Iar atunci când în casă ne confruntăm cu mucegai, ori când nu facem curat îndeajuns de des, ar fi ideal să nu pornim acest aparat, până când problema nu este rezolvată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net