Unde se află mormântul celebrului Charlie Chaplin. Cum au reușit hoții să-i fure cadavrul și să-l abandoneze în porumbi

Pe 1 martie 1978, o poveste incredibilă s-a desfășurat la mormântul celebrului Charlie Chaplin, în Elveția. Doi profanatori, un polonez și un bulgar, au furat sicriul în care odihnea legendarul actor, având intenția de a cere o răscumpărare impresionantă. Astfel, s-a născut un scandal bizar, în care cadavrul lui Chaplin a fost furat, și, ulterior, uitat într-un câmp de porumb.

Charlie Chaplin. Foto: arhiva.
Charlie Chaplin. Foto: arhiva.

Furtul și răscumpărarea

În dimineața zilei de 1 martie 1978, cei doi profanatori au pătruns în cimitirul Corsier-sur-Vevey și au dezgropat sicriul lui Charlie Chaplin, având planuri de a cere o sumă considerabilă pentru eliberarea acestuia. Cu o cerere inițială de 600.000 de dolari, au coborât apoi la 100.000 de dolari în încercarea de a obține o recompensă pentru restituirea sicriului.

Operațiunea poliției și refuzul familiei

Autoritățile elvețiene au intrat în acțiune și au început negocierile cu hoții, implicând chiar șoferul personal al lui Chaplin. Cu toate acestea, familia lui Chaplin a refuzat să plătească suma cerută, considerând acțiunea drept ridicolă și respingând orice răscumpărare.

După 10 săptămâni de căutări intense, poliția elvețiană a reușit să îi aresteze pe cei doi profanatori - un polonez numit Roman Wardas și un bulgar numit Gancio Ganev. Negocierile pentru răscumpărare au eșuat, iar cei doi au fost condamnați la închisoare.

Ce s-a întâmplat cu cadavrul în tot acest timp

În încercarea de a-și ține cadavrul în siguranță, hoții au decis să îl îngroape într-un câmp de porumb. Cu toate acestea, condițiile meteorologice din Elveția au dus la creșterea rapidă a plantelor, iar zona s-a schimbat considerabil. Când au vrut să revină la locul faptei, nu au mai putut găsi mormântul lui Chaplin. După câteva zile de căutări, acesta a fost găsit într-un lan de grâu, iar locul a fost marcat pentru a preveni viitoare incidente.

În final, furtul bizar al cadavrului lui Charlie Chaplin s-a transformat într-o tragi-comedie de proporții. Cu toate că această întâmplare stranie a avut loc cu mai bine de patru decenii în urmă, povestea rămâne una dintre cele mai ciudate și incredibile episoade din istoria profanării mormintelor celebrităților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0383789258 jpg
image
image
image
image
image
image
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
index webp
mana maicii domnului jpg
gravida jpg
bani jpeg
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net