Uniunea Europeană a aprobat o nouă insectă pentru a fi folosită în mâncare

Ultima actualizare:

Uniunea Europeană a aprobat o nouă insectă spre a fi servită pe mesele persoanelor doritoare să încerce savori diferite în bucătărie. 

image

Uniunea Europeană a autorizat o nouă insectă pentru a fi folosită ca ingredient în alimentație. Este vorba de greierele de casă (Acheta Domesticus), a treia insectă aprobată cu succes pentru consum, după ce anul trecut au mai primit avizul U.E pentru a fi utilizate în mâncare, lăcusta călătoare și viermele de uscat.

Potrivit U.E, autorizaţia de consum pentru greierele de casă este valabilă pentru insectele sub formă congelată, uscată sau pudră.

Decizia de a introduce greiere de casă ca ingredient în bucătăria europeană vine după ce statele membre au susținut autorizația Comisiei Europene, la data de 8 decembrie 2021, în urma unei evaluări amănunţite realizate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA). Instituția a ajuns la concluzia că consumul acestei greierului de casă este sigur și nu predispune la niciun risc consumatorii.

Cu toate acestea, produsele care au printre ingrediente greierele de casă trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menţioneze posibilele reacţii alergice.

 Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) susține folosirea insectelor în alimentație ca o sursă hrănă sănătoasă cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

De asemenea, insectele constituie un element esențial în dieta zilnică a milioane de persoane din întreaga lume.

Folosirea insectelor în alimentație face parte din strategia de consum „De la ferma la farfurie”, în cadrul căreia insectele sunt considerate o sursă importantă de proteine care ar putea contribui la sistem alimentar mai sustenabil, notează Antena 3

ONU are și alte propuneri gastronomice inedite, în afară de insecte

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), până în 2070 populația Globului va crește cu aproximativ 11 milioane de locuitori. Din această perspectivă, este necesară găsirea unor surse de hrană sustenabile pentru a hrăni întreaga populație a planetei, în contextul în care resursele devin tot mai puține. 

Printre alternativele propuse de ONU, în afară de insecte, se află și mâncarea trasă la imprimantă, tehnică pe care astronauții NASA o testează deja pentru economisirea resurselor de timp și spațiu în viitoarele misiuni. 

O altă propunere este carnea în vitro, considerată o alternativă mult mai economică. Primul burger făcut din carne produsă integral in vitro a fost servit în Londra, în 2013. Prețul acetei delicatese a fost unul astronomic, mai exact sute de mii de euro, sumă care justifică prețul cercetărilor necesare pentru obținerea acestui tip de aliment. 

Insectele sunt desigur o opțiune pe care ONU o susține datorită nutrienților conținuți de aceste ființe pe care mulți europeni nu le agreează câtuși de puțin. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net