Veste proastă pentru cei care au mașină electrică! Ce efecte poate avea canicula asupra autovehiculului

Tehnologia mașinilor electrice a făcut progrese mari în ultimii ani, iar astăzi, acestea sunt la fel de eficiente precum modele „tradiționale” de vehicule, dacă nu, chiar mai bune. Însă, după cum ne putem imagina, nu există o invenție fără slăbiciuni. Iar potrivit experților, valul necruțător de caniculă poate pune probleme bateriilor acestor vehicule. Așa că dacă aveți deja o mașină electrică, ori aveți de gând să cumpărați una, aflați mai multe detalii alături de Click!

Canicula poate afecta bateria mașinii electrice / foto: Shutterstock
Canicula poate afecta bateria mașinii electrice / foto: Shutterstock

În ziua de astăzi, mașinile electrice nu mai sunt deloc un simplu prototip costisitor, ori o curiozitate la care ne uităm cu mirare. Tehnologia acestora s-a dezvoltat îndeajuns de mult pentru ca aceste mașini să fie la fel de performante, dacă nu, chiar mai bune, decât un vehicul „tradițional”. Iar acest lucru nu poate fi decât o veste excelentă, având în vedere cât de preferabile sunt mașinile electrice, atunci când vine vorba despre protejarea mediului. Însă, potrivit celor de la adevarul.ro, există un lucru la care trebuie să aveți grijă, dacă aveți o astfel de mașină: canicula.

Dacă aveți o astel de mașină, ori aveți de gând să cumpărați una, nu vă faceți griji, nu veți rămâne în pustiu, pe neașteptate, fără a putea face autovehiculul să mai pornească. Însă, problema nu este tocmai departe de acest scenariu. Mai precis, canicula ar face probleme bateriilor acestor mașini.

Canicula poate afecta bateriile mașinilor electrice

Speranța lor de viață poate fi mult mai mică, deoarece ionii acestor baterii vor accelera, datorită căldură. Iar odată ce se întâmplă acest lucru, vor fi probleme la atașarea la anod, ori la catod. De asemenea, nu este exclus să apară fisurii minuscule, care vor face reacțiile chimice mai lente, iar speranța de viață a bateriei va deveni una mai scurtă.

O posibilă modalitate de a rezolva această problemă este să încercați să lăsați mașina în priză cât mai des. Conform sursei, vehiculul se poate folosi de puterea de încărcare pentru a menține temperatura scăzută a bateriei. De asemenea, încercați să mențineți mașina cât mai rece, lăsând geamurile deschise cât mai mult.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net