Viaţa în triburile Mentawai, supranumiți „ultimii oameni ai junglei”, văzută prin ochii unor români: „Vrem să împărtășim aventura noastră”

Te-ai întrebat vreodată cum e viața din jungla amazoniană, din Africa sau din Indonezia? Ei bine, o familie de români a ales să stea timp ce câteva zile printre „ultimii oameni ai junglei indoneziene”, cei din triburile Mentawai, supranumiți „ultimii oameni ai junglei”, și a povestit întreaga experiență pe rețelele de socializare.

Aventurile unor români alături de oamenii junglei din triburile Mentawai / foto: arhiva Click!
Aventurile unor români alături de oamenii junglei din triburile Mentawai / foto: arhiva Click!

Tot mai mulți occidentali sunt atrași să-și petreacă vacanțele departe de civilizație, cu oameni simpli, care încă trăiesc așa cum trăia omenirea acum vreo 10.000 de ani. Triburile din jungla amazoniană, din Africa sau din Indonezia sunt printre cele mai căutate pentru acest gen de vacanțe. Dacă printre occidentali astfel de vacanțe devin populare, românii încă știu puține despre ele sau preferă confortul hotelurilor de lux.

Printre cei care au îndrăznit și au vrut să trăiască o astfel de experiență a fost o familie de români. Aceasta a ales să stea câteva zile printre „ultimii oameni ai junglei indoneziene”, cei din triburile Mentawai. A ieșit o experiență unică, inedită, pe care familia a descris-o pe un grup de Facebook dedicat vacanțelor.

O familie de români a trăit aventura vieții, alături de triburile Mentawai

„3 Zile cu Triburile Mentawai, supranumiți «Ultimii oameni ai junglei». Ce experiență! Tocmai ne-am întors după 3 zile petrecute în inima junglei cu unul dintre ultimele triburi de vânători-culegători din lume și vrem să împărtășim aventura noastră cu voi! Mentawai sunt un popor semi-nomad care trăiește în insulele Mentawai, în vestul insulei Sumatra, Indonezia. Oamenii din trib locuiesc în case numite Uma, construcții mari din lemn, ridicate pe piloni, pentru a proteja locuitorii de inundații și animale sălbatice”, și-a început familia povestea.  

Dacă aceste case protejează membrii tribului și turiștii de animalele sălbatice, nu același lucru se poate spune despre cele domestice. Într-o astfel de Uma își petrec noaptea și câte 20 de oameni.

„De animale domestice nu protejează, încât în ambele nopți am avut purceluși care se plimbau printre paturile noastre. Când zic pat, mint. Într-o Uma locuiesc mai multe familii, iar când am vizitat noi eram aproape 20 de oameni, incluzând ghidul, bucătarul, noi 2 și încă un cuplu de polonezi. Toți dormeam în aceeași cameră, fiecare având propriul preșuleț și plasă de țânțari. Punga de haine a devenit pernă, iar de pătură nu se punea problema că oricum era foarte cald”, mai scrie aceasta.  

Citește mai multe pe Adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
O mașină a intrat în mulțime la un festival, în Vancouver, foto Shutterstock jpg
man 4799906 1280 jpg
ANAF Agentia Nationala de Administrare Fiscala FOTO Mediafax
cel mai bun ulei pentru prajit png
Valencia, foto Shutterstock jpg
image png
Test, foto Shutterstock, Jagranjosh jpg
copac plantat gradina curte pom istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net