VIDEO Nouă distracție de weekend. Labirintul din lanul de porumb în care ai acces doar noaptea. Unde este

Ultima actualizare:

Este o copie fidelă a jocului video care a devenit în ultimii ani extrem de populară. Anul acesta ideea a fost pusă în practică la granița Kiszombori, foarte aproape de România. Labirintul, care are o lungime de 4,5 kilometri a fost realizat de lucrători, care au săpat aleile întortocheate. Distracția este însă limitată. Aceasta are loc doar în week-end și până la recoltat, care este stabilit să aibă loc pe 20 august.  

labirint jpg

Cum arată labirintul de la granița cu România

Labirintul de porumb creat la granița Kiszombori îi așteaptă pe aventurieri pentru a paisprezecea oară la rând, anunță publicația hirkapszula.hu.

În luna iunie a acestui an a început săparea aleilor în câmpul de porumb de la granița Kiszomborului, iar acum este gata și își așteaptă doritorii de adrenalină. De sus, priveliștea este uimitoare, iar la sol cei care se încumetă, vor avea parte de o experiență fantastică.

Crearea labirintului în lanul de porumb și prășirea tulpinilor nu a fost deloc o muncă ușoare. Chiar una grea la care s-au angajat voluntarii de la Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör care o fac de bunăvoie în fiecare an.

Dintre porumbi, vezi doar cerul

Organizatorii s-au temut că planta se va usca complet din cauza secetei extreme și din această cauză nu vor putea organiza programul, foarte popular în fiecare an. Până la urmă, temerile nu s-au adeverit. Porumbul a crescut, nu la fel de mult ca în alți ani, dar, scopul a fost atins. Acela ca din lab irint să nu se poată vedea decât cerul.

Planul a fost proiectat cu ajutorul unui computer, apoi a fost trasat cu mâna, cu sapa. Traseul are în total 4 kilometri și jumătate pe câmpul de porumb de 4 hectare și jumătate. Lucrarea a durat aproximativ 200 de ore. Traseul corect nu este mai mare de 2 kilometri și jumătate, iar dacă vizitatorul temerar nu se pierde, drumul dintre intrarea şi ieşirea din labirint se poate parcurge într-o oră şi douăzeci de minute, au spus organizatorii.

Noua atracţie urmează să fie inaugurată sâmbătă, 15 iulie și își aşteaptă vizitatorii până la recoltarea porumbului, care este planificată să aibă loc în 20 august.

Labirintul poate fi explorat în fiecare vineri şi sâmbătă, după lăsarea întunericului şi până la miezul nopţii, fiind indicată şi folosirea unei lanterne.

Istoria labirintului

Primul labirint a fost creat în 2004, la granița cu Ferencszállás, iar la acea vreme se numea labirintul de porumb Kukutyini.

Ulterior, evenimentul s-a mutat într-o locație mai accesibilă, lângă Kiszombor, și de atunci se ține acolo în fiecare an.

Asociația încearcă întotdeauna să vină cu idei diferite cu privire la modelul labirintului. Au fost create diferite forme, de la imaginea unei vrăjitoare, la cea a unui bizon sau a unei păsări minune.

Desigur, acest lucru poate fi văzut doar de la înălțime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net