Vrei să-ți alungi musafirii și nu ai idee cum? Iată 5 metode de a-i face, politicos, să plece

Ultima actualizare:

Uneori, musafirii nepoftiți îți pot da ziua peste cap. Dacă te trezești, totuși, cu ei la ușă, iată cele mai simple și eficiente metode de a-i face să plece. Nu-ți face probleme, căci adacă vei aplica politețea, nu vor avea cum să se supere!

Sursă foto / freepik.com
Primire oaspeți acasă

Cu siguranță ți s-a întâmplat, măcar o dată în viață, să auzi soneria și să te întrebi cine se află în spatele ușii. Musafirii! Dacă unele persoane iubesc vizitele neașteptate primite din partea rudelor, a prietenilor sau a vecinilor, altele sunt total împotriva acestui lucru. Așadar, trebuie să existe soluții pentru fiecare.

Cele mai eficiente 5 metode de a face musafirii nepoftiți să plece

Deși este o zi în care nu prea ai chef nici de comunicare și nici de vizite, interfonul sau soneria îți pot da planurile peste cap. O prietenă, o rudă sau chiar o vecină dornică de bârfă și o cafea bună te poate vizita atunci când îți e lumea mai dragă. Sau nu, depinde de caz!

Citește și - 10 greșeli pe care gazdele și musafirii nu trebuie să le facă

Dacă te trezești într-o situație ca aceasta, total neprevăzută, nu dispera. Există numeroase moduri de a-i face pe musafirii nepoftiți să plece, în cel mai politicos mod cu putință.

1. Dă vina pe șeful tău

Cu un șef nu e de glumă! Dacă ești în situația în care musafirii te vizitează și ți-ai călcat pe suflet pentru a-i invita înăuntru, la o cafea, deja te-ai băgat în horă, vorba românului. Există, totuși, persoane care pleacă după ce au savurat cafeaua sau ceaiul servit de tine, dar și persoane care se întind la bârfă cât e ziua de lungă. Pentru acestea este necesar să aplici metoda șefului.

Orice lucru legat de job te poate ajuta: a apărut un proiect neprevăzut în program, îți scrie șeful în disperare pe motiv că mâine trebuie să ajungi mai devreme la muncă, iar din această cauză trebuie să te odihnești și să adormi mai devreme decât ai planificat. Sau, pur și simplu, ai mult de lucru pentru ziua următoare și nu-ți permite timpul să stai mai mult la povești, deși ți-ai fi dorit asta. Sună bine, nu?

2. „Trebuie să ajungă mama la mine”

Ce poate fi mai prioritar decât familia? Cu siguranță o astfel de scuză politicoasă va pune pe fugă orice musafir nepoftit. Desigur, dacă nu este vorba de cineva care, la fel ca tine, de-abia așteaptă să o vadă pe mama ta.

3. Invocă motivul treburilor casnice

Niciun musafir nepoftit nu va zăbovi prea mult pe canapea dacă îi vei spune că ai atâtea lucruri de făcut prin casă. „Trebuie să mă apuc de curățenie, aici e un dezastru / Am foarte multe treburi casnice, vreau doar să le termin și să vizionez un film sau un serial / Nici nu știu cum voi avea timpul necesar, azi, pentru tot ce am de făcut pe aici” sunt câteva dintre replicile care vor face musafirul să creadă că îți răpește din timpul tău prețios în care ai fi putut face altceva mai productiv.

4. Dă vina pe animalul de companie

Dacă ai un animal de companie, e perfect! Îi poți spune musafirului că este ora plimbării, în cazul unui câine, iar dacă nu „respecți” acest lucru, patrupedul tău va face o gălăgie infernală. Cu siguranță nimeni nu-și dorește asta. În cazul în care ai o pisică, poți folosi drept scuză necesitățile acesteia: hrănirea ei, reîmprospătarea litierei. Sigur va funcționa!

5. Nu ai dispoziția necesară pentru conversații lungi

Ultima, dar nu cea din urmă metodă de a-i pune pe fugă pe musafiri poate fi dispoziția ta. Acest motiv, spus sub o formă politicoasă, te poate scăpa de vizita neașteptată. „Nu sunt chiar în cea mai bună stare pentru a purta conversații și nu ți-aș putea acorda atenția necesară / Scuze, sunt puțin rupt/ă de realitate astăzi și cu capul în nori, regret că nu am fost atent/ă”. Astfel, musafirul va înțelege că trebuie să-ți ofere spațiu și se va retrage acasă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net