Zece motive să vizitezi Dubaiul iarna asta

Ultima actualizare:

    Zona portuară a orașului Dubai are o priveliște de milioane
Zona portuară a orașului Dubai are o priveliște de milioane

Nu mai puțin de 46.700 de români au vizitat orașul Dubai în 2015 și se estimează că anul acesta numărul lor va fi mai mare cu 10%. Tocmai de aceea, Bucureștiul are, din această lună, o reprezentanță a organismului central de promovare a turismului din acest emirat, Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing.

România este a treia țară, după Polonia și Cehia, aleasă de Guvernul Emiratului Dubai pentru a găzdui reprezentanța Dubai Tourism. Orșul Dubai este în continuă dezvoltare, iar motivele de a-l descoperi și savura sunt din ce în ce mai tentante. Se estimează că Dubaiul va deveni una din destinațiile preferate ale românilor până în 2020, anul în care Emiratul va găzdui „Expoziția Mondială”. De ce au ales arabii România pentru a-și promova experiențele turistice, ne spun chiar ei.

Creșterea economică, stabilitatea industriei de turism, zborurile directe către Dubai și eliminarea sistemului vizelor sunt factorii importanți care au făcut ca România să fie una dintre piețele extrem de importante în viziunea Emiratului. Reprezentanța Dubai Tourism din România va aduce în atenția publicului și a specialiștilor, printr-o comunicare cât mai directă și mai eficientă, evoluțiile și realizările în plan turistic ale Emiratului, obiectivele noi, atracțiile și evenimentele ale căror apariție și intensitate fac din Dubai nu numai destinația care trebuie văzută, ci și experiența contactului unic cu tehnologia și confortul.

“România reprezintă o piață importantă pentru Dubai, iar focusul Dubai Tourism și al partenerilor săi este să prezinte imensa diversitate pe care acest Emirat o pune la dispoziția turiștilor români, oferind suportul DTCM partenerilor locali din București. Numărul zborurilor directe și excluderea vizelor începand cu anul 2013 au pregătit acest moment. Acum arătăm faptul că Dubai a devenit o destinație, nu pentru cuplurile și familiile care își permit luxul, dar deopotrivă și pentru familiile cu venituri moderate, pentru cuplurile de tineri și seniori, mulțumită de asemenea și ofertelor hotelurilor “mid-market” din oraș - care permit unei categorii largi să trăiască o experiență unică în Dubai”, spune Issam Kazim, CEO Dubai Corporation for Tourism & Commerce Marketing.

Iată zece motive pentru care merită să vizitezi Dubaiul iarna asta!

1. Palm Jumeirah și Atlantis

simeon stalpnicul png

Palm Jumeirah este un extraordinar arhipelag artificial, creat cu nisip recuperat de pe fundul Golfului Persic. Este al treilea „palmier” artificial care s-a ridicat din apă, după o idée originală a Helman Hurley Charvat Peacock/Architects. Construcția sa a început în 2001, iar în 2006 au fost date în folosință primele unități de cazare. Aici fac bani frumoși lanțuri hoteliere célèbre, precum Fairmont, Kempinski, Rixos, Sofitel, Waldorf Astoria, dar și Atlantis, primul hotel de lux care și-a deschis porțile aici. Impresionantul hotel, care deține 1.539 de camere dispuse pe 23 de etaje, s-a născut plecând de la mitul Atlantidei, insula legendară pomenită prima dată de Platon.

2. Burj Khalifa și Burj al Arab

simeon stalpnicul png

Simbolul Dubaiului de azi, Burj Khalifa, cea mai impresionantă clădire din lume (830 m înălțime), a fost construit cu mari sacrificii. Scopul a fost acela de a da emiratului din deșert o identitate distinctă, de a spune lumii întregi că Dubai nu se rezumă doar la petrol și că poate trăi și din servicii și turism. Azi, Burj Khalifa nu e doar o clădire emblematică a Emiratelor Arabe Unite, ci un centru de afaceri, de petrecere a timpului liber și de locuit cum nu mai găsești nicăriei în lume. Burj Khalifa face parte dintr-un ansamblu rezidențial și de business, care cuprinde 30.000 de locuințe, nouă hoteluri, un mall impresionant și un lac artificial în suprafață de 12 hectare. A fost inaugurat oficial în ianuarie 2010 și a primit numele președintelui Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, conducător al Emiratului Abu Dhabi. Pentru a vedea Dubaiul de la etajul 148 al turnului, dar și pentru a se plimba în voie pe teresa de la etajul 125, turiștii plătesc între 125 AED (36,6 euro) și 350 AED (91,4 euro). Tot aici poate fi văzut și cel mai spectaculos joc de apă și lumini, datorită Dubai Fountain, cea mai tare fântână arteziană din lume.

Burj al Arab nu mai are nevoie de nici un fel de comentarii, fiind cunoscut déjà inclusiv publicului din România. Cel mai luxos hotel din Dubai (cinci stele deluxe), e construit pe o insuliță la 280 de metri depărate de plaja Jumeirah. Este cel mai înalt hotel din lume (321 metri) și, în ciuda prețurilor de cazare piperate (între 1.200 și 3.700 de dolari/noapte – apartamentele costă și 25.000 de dolari), nu e evitat de români.

3. Dubai Aquamarin și Underwater Zoo

simeon stalpnicul png

Acvariul și Grădina Zoologică Subacvatică din Dubai sunt unele dintre cele mai mari atracții ale orașului din deșert. Situate în incinta Mall Dubai (cel mai întins centru comercial de pe glob), cele două atracții oferă experiențe de neegalat. Acavriul adăpostește peste 300 de specii marine, inclusiv rechini. Turiștii pot face scufundări aici cu ajutorul unui minisubmarin, care le permite să observe viața animalelor în deplină siguranță. Turul acvariului și scufundarea costă 400 AED (104,3 euro). Impresionant este tunelul care subtraversează acvariul și care oferă turiștilor o imagine incredibilă a vieții animalelor care sunt găzduite aici. Grădina subacvatică e situată deasupra acvariului și propune vizitatorilor o incursiune în lumea animalelor marine, printre care pinguini, crocodili, pești piranha, căluți de mare și meduze.

4. Ski Dubai

simeon stalpnicul png

Poate cel mai neașteptat lucru care ți se poate întâmpla într-un regat în care nu ninge niciodată este să ai ocazia să schiezi și să te dai cu placa. Ei bine, în Dubai poți face și asta, grație singurului centru de sporturi de iarnă din Orientul Mijlociu. Ski Dubai, localizat în Mall of the Emirates, e dotat cu cinci pârtii de schi și snowboard, teleschi, parc de aventură de 3.000 mp și o colonie de pinguini imperiali care îți vor ocupa toată ziua. Cu 200 AED (52,2 euro) un adult are acces deplin la parcul de iarnă pentru schi.

5. Wild Wadi

simeon stalpnicul png

Cel mai tare waterpark pe care l-am văzut vreodată (deocamdată doar în poze) e situat în imediata apropiere a hotelului Burj al Arab, în zona plajei Jumeirah. Wild Wadi oferă turiștilor 30 de moduri de a-și petrece timpul liber în apă. Aici găsești trei piscine cu apă încălzită, 17 tobogane cu apă, două locuri artificiale în care poți face surfing. Tarifele de acces la zonele de divertisment din parcul acvatic sunt stabilite în funcție de înălțimea vizitatorilor: 275 AED (71,7 euro) pentru persoanele care au cel puțin 1,1 metri înălțime și 230 AED (59,9 euro) pentru vizitatorii care au mai puțin de 1,1 metri înălțime. Atenție și la greutate! Unele dintre tobogane au limita de greutate setată la 120 de kilograme.

6. Aquaventure Dubai

simeon stalpnicul png

Cei care se cazează la Atlantis sau în orice hotel de pe arhipelagul Palm Jumeirah nu ratează pentru nimic în lume să se relaxeze la Adventure Waterpartk. Parcul acvatic din inima „palmierului” impresionează prin multitudinea de experiențe pe care le poate oferi vizitatorilor. Pe lângă slide-uri de neuitat pe toboganele de apă, poți hrăni pisicile de mare, te poți da cu tiroliana, poți să faci plajă sau cumpărături. Însă, poate cea mai neașteptată experiență, pe care ei o numesc „shark safari”, constă în scufundări în laguna rechinilor. Totul se face cu ajutorul unor căști speciale, care îți permit să respiri pe sub apă. Nu ai nevoie de cursuri de înot sau de scufundări, ci doar de curajul de a sta la câțiva metri de rechinași. Această experiență te costă 295 AED (76,8 euro) dacă ești cazat la Atlantis sau 315 AED (82 de euro) dacă ești cazat în altă parte. Însă accesul la acest safari printre rechini e condiționat de plata unui bilet de intrare în parcul acvatic, cu valabilitate de o zi – între 215 și 260 AED (56 – 67,7 euro). Pentru cei care sunt cazați la Atlantis accesul în parcul acvatic e gratuit.

7. Dubai Autodrome

simeon stalpnicul png

Chiar dacă nu ești un suporter înflăcărat al curselor auto, o raită pe circuitul automobilistic al Dubaiului nu strică. Chiar dacă nu e cel mai spectaculos circuit auto din Emirate (cel mai tare e Yes Marina din Abu Dhabi), Dubai Autodrome e locul în care poți conduce fără restricții bolizi fioroși sau unde poți lua primele lecții de șofat. Distracția e, la fel ca și pasiunea pentru automobile de mare viteză, costisitoare. Patru tururi de pistă la bordul unui McLaren de 625 de cai putere, cu instructajul aferent și cu tururi de încălzire la bordul unui Audi TT, te costă 1.950 AED (508,5 euro).

8. Moscheea Jumeirah

simeon stalpnicul png

Sunt o sumedenie de moschei în Dubai și în Emirate, însă cea despre care vorbim acum e singura din orașul dintre dune în care sunt primiți vizitatorii care nu sunt musulmani. Iată de ce este cel mai vizitat lăcaș de cult din acest oraș, care e cunoscut îndeosebi pentru plajele, parcurile tamatice și clădirile sale mamut. Intrarea costă 20 AED (5,2 euro), dar cu acești bani ai putea afla mai multe despre tradițiile și religia musulmană decât dintr-un ghid ilustrat.

9. Curse de cămile și safari extrem printre dune

simeon stalpnicul png

Sunt două feluri diferite de a întâlni deșertul, la el acasă. Dacă prima experiență te poartă în trecutul emiratului, când cursele pe cămile erau sport național, cea de-a doua îți oferă posibilitatea să faci off-road extrem la bordul unor automobile 4x4. La Al Marmoum, situat la 40 km sud de Dubai, are loc în fiecare an o cursă care amintește de trecutul acestor popoare. Cursa de cămile de 12 zile, care se ține în luna februarie și la care participă aproape 14.000 de cămile, te va lăsa cu gura căscată. Competitorii se bat pentru prestigiu, însă premiile care constau în mașini de lux și milioane de dolari nu sunt deloc de neglijat.

simeon stalpnicul png

Cealaltă experiență, importată din vest, îți permite să cucerești deșertul pe patru roți, la bordul unor SUV-uri 4x4. Agenții de turism care oferă astfel de servicii te iau de la hotel, te plimbă sub soarele arzător al Arabiei și te cazează în tabere special ridicate în deșert. Aici poți călări o cămilă, poți fuma narghilea (sheesha), poți admira dansatoarele din buric, poți mânca la cină și chiar poți petrece noaptea la cort.

10. KidZania

simeon stalpnicul png

Situat în incinta Dubai Mall, KidZania e locul în care îți poți lăsa copilul câtă vreme ești la plajă. Copiii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani au acces la un număr nelimitat de activități și jocuri de rol. Aici, cei mici pot experimenta viața de medic, de polițist sau, de ce nu?, de pompier, căci KidZania funcționează ca un oraș în miniatură, dotat cu spital, secție de poliție, clădiri civile, străzi pavate, magazine. La intrare, copiii primesc un pașaport, o hartă a orașului în miniatură și 50 de kidZos, moneda oficială a orașului. Accesul în KidZania este 140 AED (36,4 euro) pentru copiii cu vârste între 4 și 16 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net