FOTO. Un motan din România, vedetă absolută la Strasbourg. A câștigat trofeul mondial

Ultima actualizare:

Un motan născut și crescut în România a făcut senzație la cea mai prestigioasă expoziție mondială de feline care a fost organizată anul acesta la Strasbourg. Motanul din rasa Maine Coon a câştigat titlul de World Winner 2023 la FIFe World Show. Felina face parte dintr-o familie de câștigători. 

pisica par freepik png

Motanul RO Paco a ajuns în ultimul moment la expoziția de pisici

RO Panco’s Elros este un motan adult în vârstă de 4 ani din rasa Maine Coon, născut și crescut în România. El a fost desemnat câștigătorul celei mai dificile categorii din cadrul concursului FIFe World Show organizat anul acesta de Franța, la Strasbourg.

Cu participare an de an, stăpânul lui a mărturisit într-o postare pe facebook că a fost pe punctul de a nu ajunge la acest concurs.

Motanul RO Panco’s Elros. Foto: Facebook/Yann Panco's
Motanul RO Panco’s Elros. Foto: Facebook/Yann Panco's

„Partea amuzantă este că nici nu trebuia să participăm, eram foarte aproape să nu fiu aici din motive personale. Dar, în avantajul meu, am prieteni încăpățânați, Anda, Cryss și Silviu, care m-au convins să particip în ultimul moment înainte de termen. Le multumesc pentru tot, contributia lor fiind incontestabila”, a scris stăpânul lui, Yann Panco.

Concursul s-a desfăşurat în Parc des Expositions din Strasbourg, în ultimul weekend din octombrie, 28 și 29 octombrie. La expoziţie au fost prezente peste 1.300 de pisici din toată lumea. În cele două zile au venit câteva mii de vizitatori pentru a le admira.

„Nimic nu se compară cu participarea la cel mai important eveniment pentru pisici și, după atâția ani de participare, emoția rămâne aceeași”, a mai scris fericitul stăpân.

Bunicul motanului a fost primul premiat al familiei

În 2014, bunicul lui RO Paco a fost de asemenea premiat, la fel și în 2016.

„Elros a reușit să continue „moștenirea” familiei sale. Anul acesta, echipa României a avut cei mai mulți participanți la un WS și au avut și rezultate fantastice. Vreau să le mulțumesc că sunt alături de mine, ca o echipă adevărată, și mă bucur că am trăit această emoție împreună”, a mai scris stăpânul motamului premiat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net