„Furtuna secolului” la Marea Neagră! Hotelurile și apartamentele de lux, lovite de valuri uriașe. VIDEO

Trei oameni au murit, luni, 27 noiembrie, din cauza furtunilor puternice de pe coasta Mării Negre din Rusia și Peninsula Crimeea, în timp ce sute de persoane au fost deja evacuate. Vântul a bătut cu peste 100 de km pe oră.

"Furtuna secolului" a făcut ravagii Foto: captură Twitter
"Furtuna secolului" a făcut ravagii Foto: captură Twitter

Au fost înregistrate 3 decese 

O persoană a murit în stațiunea Soci, în timp ce o alta a murit în Crimeea, peninsulă anexată ilegal de Rusia în 2014. O a treia victimă a fost înregistrată la bordul unui vas din Strâmtoarea Kerci, cea care separă Crimeea de Rusia continental.

Imaginile au fost filmate în complexul rezidențial de pe strada Albastră și Adler și presa ucraineană care a preluat filmările a scris că oligarhii ruși sunt îngrijorați că proprietățile lor au fost distruse, scrie libertatea.ro. Imaginile surprinse la Soci au arătat valuri mari măturând faleza și luând pe sus chiar și mașini. Străzile au fost inundate și la Yevpatoriya, în Crimeea.

500.000 de oameni fără curent electric

Vântul puternic a atins viteze de 35 de metri pe secundă pe coasta Mării Negre, valurile inundând și țărmul Crimeei. În peninsula ucraineană ocupată de ruși a fost instituită starea de urgență și aproape 500.000 de oameni au rămas fără curent electric.

A fost declarată stare de urgență

”Furtuna secolului” a determinat mai multe regiuni din Crimeea să declare stare de urgență, după ce a devenit cea mai puternică înregistrată în ultimii 16 ani, cu viteze ale vântului atingând 144 km/h, potrivit declarațiilor făcute de Tatyana Lyubetskaya, un oficial instalat de Rusia la departamentul de monitorizare a mediului din Crimeea.

Guvernul din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, le-a cerut oamenilor să rămână acasă luni și a închis birourile guvernamentale, inclusiv școlile și spitalele, deoarece sunt încă așteptate vânturi puternice.

Ce a declarat șeful unei regiuni din Crimeea 

Șeful unei regiuni din Crimeea, Natalia Pisareva, a declarat că toată lumea din zona Cernomorske din vestul Crimeei și-a pierdut alimentarea cu apă, precum și încălzirea centrală, deoarece stațiile de pompare au pierdut curent. Au existat, de asemenea, rapoarte despre o problemă cu o conductă de gaz în Saky, vestul Crimeei.

Într-un acvariu din Sevastopol, în jur de 800 de pești și animale exotice au murit după ce camera în care se aflau a fost inundată, a informat postul de televiziune Crimea 24.

image
image
image
image
image
image
statuie jpg
Tuse jpg
money 3115981 1280 jpg
image png
tesla jpg
calendar ortodox 2021 22 februarie aflarea sfintelor moaste din evghenia png
vasile certezanu jpeg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net