Alertă în România! Toate şcolile din cinci judeţe, închise din cauza codului roşu de viscol

În toate școlile din județul Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa şi Călăraşi, cursurile școlare vor fi întrerupte, luni, 27 noiembrie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Cursurile se vor ține online sau vor fi recuperate ulterior.

Toate şcolile din cinci judeţe, închise din cauza viscolului extrem de puternic / Foto: Shutterstock
Toate şcolile din cinci judeţe, închise din cauza viscolului extrem de puternic / Foto: Shutterstock

Potrivit reprezentanțiilor ISU, prin hotărâre de CJSU, luni, 27 noiembrie, sunt anulate cursurile în toate unitățile de învățământ din județ. Măsura vizează și școlile din orașul Brăila. „Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online”, a transmis Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, pe Facebook.

De asemenea, și școlile din județele Galați și Tulcea vor fi închise luni, 27 noiembrie. „Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, prefectul județului Galați, domnul Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați. Orele vor fi recuperate în funcție de cum va stabili Inspectoratul Școlar Județean Galați”, a anunțat prefectura Galați. 

Şcoli închise și în Tulcea, Constanți și Călărași

„În vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor, prefectul Alexandru Dan Munteanu, în calitate de președinte al CJSU, a dispus emiterea Hotărârii CJSU nr. 23/26.11.2023 prin care se suspendă cursurile cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ din municipiul și județului Tulcea începând cu data de 27 noiembrie 20233, măsură valabilă până la încetarea manifestării tipurilor de risc asociate fenomenelor meteo”, au transmis autoritățile din Tulcea.  

CJSU a decis și închiderea circulației publice a tuturor drumurilor din județul Tulcea, iar măsura rămâne în vigoare până la intrarea în stare de normalitate în ceea ce privește fenomenele meteorologice care se manifestă pe teritoriul județului.

Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a transmis Prefectura Călăraşi.

Și în Constanța, ca urmare a discuțiilor purtate cu Ministerul Educației și cu Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate unitățile de învățământ preuniversitar. Hotărârea CJSU se va transmite către Ministerul Educației, relatează Observator.ro.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până duminică, la ora 16.00, avertizarea cod roșu de viscol. Avertizarea este valabilă în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila. Până la ora 16:00 vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90-100 km/h, viscol și vizibilitate redusă spre zero.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net