Gafa uriașă a Administrației Prezidențiale. Ce bijuterii a purtat, de fapt, Carmen Iohannis

Ultima actualizare:

Administrația Prezidențială s-a grăbit să îi sară în ajutor soției președintelui intens criticată pentru bijuteriile extrem de scumpe pe care le-a purtat în Germania și a făcut două gafe în comunicatul transmis la solicitarea G4Media.Una se referă la formularea „Prima Doamnă”, iar cea de-a doua la bijuteriile pe care Carmen Iohannis le-a purtat și care nu au nicio legătură cu colecția Constantin Brâncuși.

image

Carmen Iohannis a fost acuzată de sfidare când s-a afișat purtând bijuterii extrem de scumpe într-o perioadă în care profesorii se află în grevă de aproape trei săptămâni pentru a obține salarii decente.

Administrația Prezidențială a folosit numele marelui artist Constantin Brâncuși

După ce o zi întreagă presa a vuit față de acest gest al soției președintelui, Administrația Prezidențială a explicat într-un comunicat că, de fapt, intențiile lui Carmen Iohannis au fost foarte bune, acelea de a promova produse românești menționând numele marelui artist Constantin Brâncuși.

„Prima Doamnă, Carmen Iohannis, promovează creatorii români cu ocazia evenimentelor publice la care participă, atât interne, cât și externe. La ceremoniile publice care au avut loc la finalul săptămânii trecute în Republica Federală Germania, Prima Doamnă a purtat bijuterii ale unui creator român, inspirate din opera lui Constantin Brâncuși, acesta fiind și motivul utilizării acestora”, se menționează în comunicatul transmis la solicitarea G4Media.

Bijuteriile nu au nicio legătură cu colecția Constantin Brâncuși

O privire asupra site-ului arată că Adminisrația Prezidențială s-a înșelat. Bijuteriile cu diamante de mii de euro purtate de Carmen Iohannis la un eveniment în Germania nu fac parte din colecția lui Constantin Brâncuși. Gafa a fost sesizată de Inpolitics.

În realitate, bijuteriile purtate de Carmen Iohannis fac parte din colecția Grace Diamonds Limited Edition. Inelul poartă numele de Monte Carlo, iar colierul se numește Monaco. Bijuteriile care fac parte dihn colecția Constantin Brâncuși se numesc Infinity, Madame Pogany, Coloana.

image
colier jpg

”Afirmația că bijuteriile sunt inspirate din opera lui Brâncuși, acesta fiind motivul promovării lor, e falsă. După se vede clar pe siteul firmei Malvensky.ro, setul de bijuterii face parte din colecția Grace Diamonds Limited Edition, iar inelul și colierul poartă numele de Monte Carlo, respectiv Monaco. Diamante pur mioritice, fără îndoială.

Există o colecție Malvensky, mai veche, inspirată din operele lui Brîncuși, fără legătură cu cele purtate de Carmen Iohannis. Numele acestor bijuterii sunt Infinity, Madame Pogany, Coloana etc, și chiar reproduc stilistic respectivele opere. Nicio legătură cu bijuteriile lui Carmen Iohannis”, scrie Inpolitics.

”Prima Doamnă” nu există în România

Aceeași sursă atrage atenția că în România nu există instituția Prima Doamnă ca în Statele Unite ale Americii și nici formularea oficială „Prima Doamnă” așa cum apare în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net