Gripa porcină face ravagii: încă două decese într-o singură zi!

Ultima actualizare:

    Virusul face ravagii: două decese într-o singură zi!
Virusul face ravagii: două decese într-o singură zi!

Două noi decese cauzate de virusul gripei porcine au fost confirmate în ultimele 24 ore, precum şi 132 noi cazuri de îmbolnăviri provocate de acest virus. Totalul cazurilor confirmate până în acest moment este de 4245, iar cel al deceselor a ajuns la 16.

Specialiştii susţin că singura modalitate de a preveni contactarea acestui virus este vaccinarea.

Vaccinarea împotriva virusului gripal pandemic se face de către Ministerul Sănătăţii în cadrul unei campanii organizate.

Până în prezent au fost distribuite 1 340 000 de doze de vaccin pandemic şi au fost vaccinate peste 25 000 de persoane.

Conform autorităţilor, vaccinul produs în România respectă toate standardele internaţionale de fabricaţie, protocoalele după care se efectuează studiile clinice fiind identice cu ale celorlalţi producători. Produsul românesc nu conţine adjuvanţi. Din punct de vedere al modului de producere, vaccinul pandemic este similar cu cel împotriva gripei de sezon. Ca urmare, recţiile adverse care pot apărea sunt aceleaşi cu reacţiile date de vaccinul sezonier: roşeaţă la locul înţepăturii, uşoare stări febrile şi stări minore de disconfort, în cazul persoanelor sensibile.

Pentru a se feri de îmbolnăvire, persoanele trebuie să se spele des cu apă şi săpun, să-şi spele faţa şi nasul pentru scăderea încărcăturii microbiene; atunci când strănută, să folosească batista de unică folosinţă, iar, dacă aceasta lipseşte, este de preferat să strănute pe mânecă sau pe umăr, pentru a evita răspândirea particulelor posibil infectante.

Trebuie să se evite aglomeraţiile, atunci când nu este neapărat necesară prezenţa în aceste locuri, gesturile familiare ( ex. îmbrăţişări, strângerea mâinilor etc), să se evite călătoriile în străinătate, dacă acest lucru nu este strict necesar , să se folosească măşti sau batiste, în locurile aglomerate şi expuse la risc.

În caz de îmbolnăvire, la primele simptome de boală - care constau în rinoree, jenă în gât, febră până la 38 grade, stare generală proastă - cetăţenii trebuie să ia legătura cu medicul de familie, pentru a stabili dacă este cazul unui consult într-un spital de specialitate.

În momentul în care o persoană se îmbolnăveşte, primul lucru pe care trebuie să îl facă este acela de a se autoizola. Următorul pas este de a suna la medicul de familie. În cazul în care nu are medic de familie, persoana va merge la una din secţiile de boli infecţioase, dar numai după ce îşi acoperă gura cu o mască de protecţie sau cu batista.

Este total greşită automedicaţia şi, în special, tratarea, acasă, cu antibiotice, fără prescriere de la medic.

În cazul când o persoană s-a vaccinat împotriva virusului gripal sezonier, este recomandat să se vaccineze şi împotriva celui pandemic, deoarce cele două vaccinuri acoperă tulpini diferite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net