Hezbollah cenzurează Jurnalul Annei Frank!

Ultima actualizare:

    Anne Frank
Anne Frank

Considerând că "Jurnalul" Annei Frank promovează sionismul, organizaţia Hezbollah a lansat o campanie pentru a suprima extrase din volum inserate în manualele şcolare din Liban şi a reuşit să interzică orice referire la mărturiile tinerei evreice ucise în lagărele naziste, relatează presa literară franceză.

"Ceea ce este şi mai periculos este maniera dramatică şi teatrală în care jurnalul este povestit, este încărcat de emoţie", a anunţat într-un reportaj Al-Manar, canal de televiziune al Hezbollah-ului, întrebându-se pentru cât timp "Libanul va rămâne o arenă deschisă pentru invazia sionistă în educaţie". Ca urmare a polemicii, şi o unitate privată de învăţământ care folosea manualul a decis să renunţe la acesta.

În ultimele luni, un alt manual şcolar, utilizat într-o şcoală privată din Beirut, a stârnit mânia partidului islamist şiit, pentru că în textul acestuia Hezbollah şi Hamas erau calificate deopotrivă ca organizaţii teroriste. În Liban, capitolul împricinat a fost suprimat din manual, dar un elev şi-a procurat din străinătate o versiune necenzurată, fapt care a născut indignarea.

Vezi aici singurul film existent cuAnne Frank (este fata de la balcon)

simeon stalpnicul png

Anne Frank, născută într-o familie de evrei din Germania, a emigrat împreună cu familia la Amsterdam, în vara anului 1933. După ce Olanda a fost ocupată de nazişti, în 1940, familia Frank a fost nevoită să se ascundă într-o anexă secretă a unei clădiri, împreună cu alţi prieteni. Pe 4 august 1944, Gestapo-ul descoperă ascunzătoarea, iar Anna este deportată la Auschwitz. În octombrie 1944, Anna şi sora ei, Margot, au fost mutate la Belsen, unde au murit de tifos, cu puţin timp înainte de sosirea Aliaţilor. Mama Annei a murit la Auschwitz.

Iată un facsimil al Jurnalului ţinut de Anne Frank

simeon stalpnicul png

La finalul războiului, Otto Frank, singurul supravieţuitor al familiei, s-a întors la Amsterdam, unde a primit jurnalul ţinut de Anna înainte de a fi deportată. Jurnalul a fost publicat prima oară în acelaşi oraş, în 1947, şi s-a vândut în mai mult de 25 de milioane de exemplare în întreaga lume.

În româneşte, cartea a fost tradusă şi publicată în 1959, la Editura Tineretului, iar regizorul Alexandru Hausvater a pus în scenă povestea, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net