Hurezeanu a demisionat din funcţia de preşedinte al trustului Realitatea-Caţavencu
Printr-un email, angajaţii au fost informaţi că Hurezeanu va rămâne doar realizator tv şi invitat al emisiunilor de la Realitatea TV.
"Începând de la 15 octombrie, Emil Hurezeanu renunţă la funcţia de Preşedinte al Grupului Realitatea-Caţavencu. Dl. Hurezeanu a deţinut în ultimii doi ani funcţia principală de reprezentare a Grupului în relaţiile interne şi externe, într-o perioadă de transformări şi dificultăţi în activitatea companiei", se arată în mailul intern trimis angajaţilor.
În mail se mai scrie că "prezenţa si activitatea domnului Hurezeanu au adus valoare profesională, maturitate şi echilibru, atribute care se adaugă loialităţii colegiale de care a dat întotdeauna dovadă".
Scriitor şi publicist, Emil Hurezeanu (55 ani) este absolvent al Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca (1979). Şi-a început activitatea literară în 1976 la revista Echinox.
În 1983 a plecat la Viena cu o bursă Herder, iar în perioada 1983-1994 a fost una dintre vocile de la Radio Europa Liberă. În 1985 primeşte o bursă la Universitatea Charlottesville din Virginia, Statele Unite ale Americii, unde studiază Ştiinţe politice. Întors în Germania, îşi continuă studiile la universităţi americane din Europa.
Activitatea sa critică din străinătate a stârnit reacţia Securităţii, care a făcut o serie de presiuni asupra familiei.
Emil Hurezeanu s-a întors în România în 1990, dar şi-a continuat activitatea la Europa Liberă. În primăvara lui 1994, devine director al departamentului românesc pentru scurt timp (până la finele lui decembrie), după care pleacă la Köln (din ianuarie 1995) pentru a lucra ca director al secţiei române de la Deutsche Welle, unde scrie editoriale politice.
Radio Europa Liberă se mută în iunie 1995 la Praga. Hurezeanu continuă să colaboreze cu acest post de radio. Rămâne salariat la Deutsche Welle până în 2002, când se întoarce definitiv în România.
În martie 2003 devine consilier personal al primului ministru Adrian Năstase, pe probleme de analiză politică a unor fenomene externe, demisionând din această funcţie după şase luni.
În România, a publicat două volume de eseuri politice, "Între câine şi lup" (1996) şi Cutia Neagră (1997).
În februarie 2006 a fost numit directorul ziarului România Liberă, iar la 1 februarie 2009 a devenit preşedinte al trustului media Realitatea-Caţavencu.