Iată cum te vindeci cu plante din Biblie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cine s-ar fi gândit că plantele care apar în Biblie au şi proprietăţi vindecătoare? În cartea sa „Plante şi miresme Biblice", academicianul Ovidiu Bojor vorbeşte despre 90 de astfel de plante. Click! îţi prezintă într-un serial cele mai importante zece.

Citeşte şi:

«Vor să ne ia chiar şi frunzele din ceai»

Reguli pentru un dormitor confortabil

10.000 de foi de trifoi strânse într-un an - FOTO

„Am vrut să demonstrez prin această carte că ştiinţa şi religia nu se contrazic, ci se completează", ne-a spus academicianul Ovidiu Bojor. În vârstă de 86 de ani, doctorul este considerat „patriarhul fitoterapiei române".

Bărbatul şi-a dedicat viaţa studiului florei medicinale din ţara noastră şi din lume. Una dintre cele mai recente cărţi ale specialistului, „Plante şi miresme Biblice. Hrană pentru suflet şi trup", apărută la editura Fiat Lux, abordează capacitatea vindecătoare a plantelor menţionate în Biblie.

Castanul apare în parabola care îndeamnă la modestie, moderaţie şi umilinţă.

„Castanii nu erau la mărime ca ramurile lui. Nici un copac din grădina lui Dumnezeu nu se asemăna cu el în frumuseţe", este textul biblic în care apare acest copac. Extractele apoase din fruzele de castan şi tinctura au acţiune asupra centrilor respiratori, în special asupra centrului tusei.

„Scoarţa copacului, datorită conţinutului ridicat de tanin, se recomandă în tratarea diareei. Fructele coapte sau sub formă de piure se recomandă în tratarea afecţiunilor cardiovasculare şi renale", ne-a explicat Ovidiu Bojor. Se face o infuzie dintr-o lingură într-o cană cu apă şi se bea de 2-3 ori pe zi.

„Scoarţa mărunţită se pune câte o lingură la o cană cu apă, sub formă de decoct", ne-a spus doctorul.

 Nucul e o prezenţă nobilă în Ţara Sfântă. „M-am coborât în tainica grădină a nucilor să văd şuvoiul apei la obârşii, şi via s-o văd de-a odrăslit şi rodiile dacă au dat în floare" este textul care apare în Cântarea Cântărilor, un citat atribuit regelui Solomon.

simeon stalpnicul png

Nucul se foloseşte ca antidiareic, antialergic sau împotriva colesterolului. „Pentru tratarea afecţiunilor interne se face o infuzie dintr-o lingură de frunze. Se beau două căni pe zi", ne-a explicat Ovidiu Bojor. Miezul de nucă măcinat, în amestec în părţi egale cu mierea, e un energizant foarte bun.

Pentru uzul extern se prepară un decoct din două linguri de frunze la o cană cu apă. Se aplică local sub formă de comprese pentru tratarea acneelor, eczemelor sau a psoriazisului. Se pot face şi băi generale dintr-un decoct de frunze (cca 300 g) la cinci litri de apă, care se toarnă în cada de baie.

Apărută la Editura “Fiat Lux”, inedita carte conţine reţete şi indicaţii terapeutice.

Vezi şi:

Căluţii de mare, Viagra chinezilor

Alege plantele care îţi curăţă aerul din casă

Ciuperca lui Dumnezeu, inamicul tumorilor

„În această carte am analizat 90 de plante care apar în Biblie. La fiecare am analizat compoziţia chimică, acţiunea farmacologică şi utilizările terapeutice. Sunt plante specifice mediului în care se petrec evenimentele Biblice”, ne-a explicat academicianul Ovidiu Bojor.

simeon stalpnicul png

Citiţi mâine care sunt acţiunile terapeutice ale arţarului şi stejarului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 corbii de piatra jpg jpeg
carte pixabay jpg
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
ploaie jpeg
masina cheie inchiriata istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net