Incendiu uriaș în Capitală. A fost emis mesaj Ro-Alert

Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit joi în Gara Basarab din București. Două vagoane dezafectate au luat foc. La fața locului au ajuns inițial 7 autospeciale de pompieri, iar încă două mașini au sosit între timp. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum în apropierea Podului Grant. Autoritățile au transmis un mesaj Ro-Alert. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A, a transmis că traficul feroviar nu este afectat.

Sursa: ISU BIF
Sursa: ISU BIF

Incendiul, provocat de persoane fără adăpost

Reprezentanţii CFR S.A. au solicitat intervenţia pompierilor militari pentru stingerea incendiului și au precizat că acesta nu a afectat circulaţia trenurilor sau siguranţa călătorilor.

În acelaşi timp, CFR Călători a transmis că incendiul s-a produs la trei vagoane dezafectate din staţia Bucureşti Basarab, fiind declanşat de persoane fără adăpost.

„Conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, a fost avizat Serviciul de urgenţă 112, iar echipele de intervenţie specială sunt la faţa locului pentru stingerea incendiului. Din primele informaţii nu a fost găsită nicio persoană rănită. Menţionăm că circulaţia trenurilor nu este afectată", se arată în comunicatul oficial, publicat joi.

Un incendiu s-a declanşat, joi, în jurul orei 11:25, la un vagon dezafectat, staţionat pe linia 5B din Grupa Tehnică Basarab și s-a extins. 

Mesaj Ro-Alert

Potrivit ISU BIF, au fost alertate şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

Având în vedere modul de manifestare a incendiului, care prezintă posibilitate de extindere şi la alte vagoane, dispozitivul se suplimentează cu două autospeciale de stingere", a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

ISU București Ilfov a anunțat că, „având în vedere degajarea intensă de fum, pentru avertizarea și informarea populației a fost emis un mesaj prin sistemul RO-Alert” pentru locuitorii din zonă. Aceștia au fost avertizați în legătură cu fumul care este degajat de incendiu. Cei care locuiesc în zonă sunt rugați să închidă ferestrele și să evite să iasă din case.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net