6 lucruri importante fără de care Regina Elisabeta a II-a nu pleacă în călătorie
Titlul nobil de Regină a Marii Britanii aduce cu sine urmarea unor reguli stricte de protocol, pentru ca Elisabeta a II-a să poată fi mereu pregătită, în orice situație, chiar și atunci când Majestatea Sa întreprinde activități simple și normale, precum călătoritul. Iată ce trebuie să poarte Regina întotdeauna în bagaj, atunci când se deplasează în călătorii.
Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh în viață, având astfel și cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii. Fiind mereu ocupată cu vizite protocolare, sau pur și simplu dorind să se relaxeze în alt stat, Majestatea Sa se poate mândri cu faptul că a călătorit cel mai mult, față de predecesorii Săi. Este de la sine înțeles că ritualul ei de pregătire a bagajului de călătorie diferă față de simpla împachetare a hainelor și a accesoriilor, pe care o fac oamenii de rând.
1. În primul rând, Regina nu pleacă nicăieri decât cu setul ei personalizat de valize
Regina Elisabeta a II-a preferă un singur model de valiză, și nu se înduplecă să renunțe la el pentru nimic în lume. Aceasta deține un set de valize Globe-Trotter, care sunt inscripționate cu inițialele sale, și care poartă de asemenea încrustat simbolul Casei Regale: coroana. Această preferință pentru valizele anterior menționate este de natură sentimentală, cumpărându-le pentru prima dată atunci când a plecat în luna de miere, alături de soțul ei, prințul Philip, în anul 1947. De atunci, Regina se mulțumește doar cu folosirea lor și nu a mai cumpărat alte valize pentru călătorie.
2. O ținută de culoare neagră
Majestatea Sa trebuie să fie întotdeauna pregătită pentru afișarea corespunzătoare în public. În cazul în care un membru al Familiei Regale încetează din viață, Regina trebuie să fie văzută purtând doliu, în semn de respect pentru persoana defunctă. De asemenea, ținuta neagră poate fi folosită și în cazul în care Elisabeta trebuie să participe la orice altă ceremonie funerară, în cazul în care o personalitate importantă moare, în momentul vizitei ei în statul respectiv. Această regulă a fost implementată după ce Elisabeta a trebuit să aștepte în avion, atunci când tatăl ei a murit, deoarece nu avea nimic negru pregătit în bagaj și nu putea să apară în public fără să poarte doliu. Ulterior, acesteia i-a fost livrată de urgență, o rochie.
3. Hârtie igienică
Chiar dacă hârtia igienică este necesară tuturor și astfel locurile publice sunt amenajate, de regulă, cu acest produs, Regina nu riscă să fie pusă într-o situație jenantă, și alege să poarte mereu cu sine propriul sul de hârtie de unică folosință. Această rezervă proprie este sigilată și inscripționată cu însemnele Casei Regale, iar singurii care pot deschide pachetul sunt Regina și soțul acesteia.
4. Medicamente care să trateze simptomele ce vin odată cu schimbarea fusului orar
„Jet lag-ul”, așa cum este denumită această condiție, este o afecțiune ce poate afecta serios persoana în cauză, manifestându-se prin oboseală exagerată, care vine ca răspuns normal al corpului, atunci când schimbăm fusul orar. Regina alege remedii homeopate în acest scop, purtând mereu cu sine bomboane dulci din orz. Dulciurile pot adapta ceasul intern unui loc nou, acest lucru datorită faptului că ajută zahărul din sânge să se potrivească cu programul de alimentanție de la destinație.
5. Sânge
Cum Regina are o vârstă înaintată și i se poate face rău oricând, trebuie să aibă grijă amănunțită și de acest aspect. Astfel, Majestatea Sa nu călătorește decât în compania unui doctor regal, care dispune de defibrilator și de alte tratamente, în caz de urgență. Deoarece pot exista cazuri în care să nu se găsească rapid grupa sa sanguină, sau există țări unde donarea de sânge este foarte posibil să nu fie disponibilă, doctorul care o îsoțește aduce cu sine și o rezervă de sânge, care se potrivește cu cel al Reginei sau Prințului Consort.
6. Mâncare și apă
Chiar și când merge cu avionul, Regina nu trece peste ora ceaiului. Personalul are grijă de asta, și astfel de pe masă nu lipsesc prăjiturelele cu cremă sau biscuiții. Bucătarii din străinătate sunt avertizați din timp despre preferințele culinare ale Reginei, și se vor feri de mâncăruri ce conțin usturoi sau fructe de mare, pentru a se putea evita o eventuală toxiinfecție alimentară a Reginei. Dacă aranjamentele privitoare la mâncare nu sunt rezolvate la timp, echipa Reginei se va ocupa să-i aducă propria mâncare din Anglia, cât și propria apă îmbuteliată.
Majestatea Sa dispune întotdeauna, de asemenea, de un întreg personal, atunci când când călătorește, fiind însoțită de 34 de oameni care se ocupă de logistică. Vorbim aici de 6 secretare, 8 bodyguarzi, 2 croitorese și mulți alții.