A construit un palat din cărţi de joc: „A fost ceva nou pentru mine”

Inedit! Folosind aproximativ 143.000 de cărţi de joc – şi fără nici un fel de lipici– elevul Arnav Daga (15 ani), din India, a creat cea mai mare structură de cărţi de joc din lume. Măsurând 12,21 m în lungime, 3,47 m înălţime şi 5,08 m în lăţime, a fost nevoie de 41 de zile pentru a-şi finaliza opera. Structura are patru clădiri emblematice din oraşul natal al lui Arnav, Kolkata: Clădirea Scriitorilor, Shaheed Minar, Stadionul Salt Lake şi Catedrala Sf. Paul. 

Arnav Daga  a folosit 143.000  de cărţi de joc. SURSĂ FOTO: CAPTURI VIDEO GUINNESS WORLD RECORDS
Arnav Daga a folosit 143.000 de cărţi de joc. SURSĂ FOTO: CAPTURI VIDEO GUINNESS WORLD RECORDS

Înainte de a începe construcţia, Arnav a vizitat toate cele patru clădiri, pentru a le studia îndeaproape arhitectura şi pentru a le stabili dimensiunile. O sarcină pentru care a găsit-o mai dificilă a fost să găsească un loc potrivit pentru clădirile sale făcute din cărţi. Necesitând un spaţiu înalt, etanş, cu podea plată, el a vizitat „aproape de 30” de studiouri, înainte de găsi locaţia perfectă. Arnav a desenat un contur de bază al fiecărei clădiri pe podea pentru a se asigura că acestea au fost aliniate cu precizie înainte de a începe treaba. Tehnica lui a implicat utilizarea de „grile” (patru cărţi orizontale în unghi drept) şi „celule verticale” (patru cărţi verticale înclinate una spre cealaltă în unghi drept). În ciuda planificării minuţioase a construcţiei, Arnav a spus că a trebuit să „improvizeze mult” atunci când au apărut probleme, cum ar fi când Catedrala Sf. Paul s-a prăbuşit parţial sau când întregul Minar Shaheed a căzut, relatează Cartea Recordurilor.

SURSĂ FOTO: CAPTURI VIDEO GUINNESS WORLD RECORDS
SURSĂ FOTO: CAPTURI VIDEO GUINNESS WORLD RECORDS

„A fost frustrant că atâtea ore şi zile de muncă s-au dus pe apa Sâmbetei, dar asta este. A trebuit să continui, nu era cale de întoarcere. De multe ori, a trebuit să mă decid pe loc dacă este necesar să fac o modificare. Un astfel de proiect atât de mare a fost ceva complet nou pentru mine”, şi-a amintit Arnav. Adolescentul s-a străduit să-şi echilibreze orele de şcoală şi pregătirea pentru acest record, pe parcursul a şase săptămâni: „A fost foarte greu să le fac pe amândouă, dar am fost hotărât să depăşesc toate dificultăţile”. Recordul anterior a fost deţinut de americanul Bryan Berg, a cărui replică a trei hoteluri din Macao măsura 10,39 m lungime, 2,88 m înălţime şi 3,54 m lăţime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net