A fost găsit românul dispărut după tragedia din Grecia. Familia e devastată

Ultima actualizare:

Românul dat dispărut după tragedia feroviară din Grecia a fost declarat mort, anunţă MAE. Autorităţile locale au reuşit să-l identifice printre victimele accidentului de tren produs marţi noapte.

Ionuț plecase la Atena să dea examen auto Foto: Facebook/ Comunitatea românilor din Republica Elenă
Ionuț plecase la Atena să dea examen auto Foto: Facebook/ Comunitatea românilor din Republica Elenă

,,În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgenţă familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariţiei persoanei în cauză, fiind puse la dispoziţie informaţii cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc şi a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsufleţit în România. Repatrierea trupului neînsufleţit se va realiza după finalizarea, de către autorităţile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situaţii deosebite”, precizează MAE.

Potrivit rudelor, Ionuţ se dusese la Atena să dea examen auto şi avea bilet de întoarcere la Salonic în trenul morţii. Ionuț Culea era în vagonul restaurant care a luat foc şi din care puţini pasageri au scăpat cu viaţă. Stabilit de patru ani în Grecia, tânărul de 34 de ani lucra la Salonic.

Vineri, un bărbat, care spune că este fratele lui Ionuț, românul dispărut după tragedia din Grecia, a venit în faţa jurnaliştilor eleni cu poza lui şi le-a spus că acesta s-a urcat în tren în staţia Katerini şi avea ca destinaţie finală Atena.

Familia lui Ionuț, devastată

După aflarea veştii morţii lui Ionuţ, o membră a familiei a postat mai multe fotografii pe Facebook cu Ionuţ şi a scris un mesaj de adio. „Dumnezeu să te odihnească, suflet bun. Ai luat cu tine o parte din mine. M-ai distrus, nu am cuvinte", a scris Gina Todor.

Bilanț victime

Până în prezent, bilanţul este de 57 de morţi, însă pe măsură ce victimele sunt identificate, acesta creşte.

Autorităţile au anunţat anterior că 56 de persoane au rămas nedescoperite în zilele care au trecut de la accident. Trenul de mare viteză transporta peste 350 de pasageri când a explodat în flăcări înainte de a fi aruncat de pe şine şi într-un defileu la mai mult de 320 km nord de Atena.

Proteste de amploare în Grecia

Lipsa de informaţii şi disperarea au scos grecii pe străzi. Studenţii au protestat în multe oraşe din Grecia. În centrul Atenei, au scris "criminali" cu vopsea roşie pe asfalt, un mesaj pentru guvernanţi. Spre seară, oamenii furioşi au mers în faţa parlamentului grec. Manifestanţii au aruncat cu obiecte şi petarde în poliţişti, care la rândul lor au folosit gaz lacrimogen. 

Mitingurile au continuat ieri şi la Salonic şi Larissa, oraş aflat aproape de zona în care un tren de persoane care mergea cu 160 de kilometri pe oră s-a ciocnit frontal cu un marfar plin de fier vechi, care avea 110 kilometri pe oră. Un şef de gară, arestat imediat după tragedie, şi-a recunoscut vina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net