Proteste masive în Atena și Salonic după tragedia feroviară. Bilanțul celor uciși în accident a ajuns la 43

Tragedia feroviară în urma căreia cel puțin 43 de oameni și-au pierdut viața și cel puțin 80 sunt răniți după ciocnirea frontală a unui tren de pasageri cu un marfar, a scos în stradă mii de greci acuzând autoritățile elene de neglijență.

Mii de studenți au ieșit în stradă în Atena și Salonic după tragedia feroviară. Foto: Captură
Mii de studenți au ieșit în stradă în Atena și Salonic după tragedia feroviară. Foto: Captură

Sute de studenți s-au adunat miercuri seara în fața sediului companiei Hellenic Train, care opera garnitura de pasageri, implicată în accident. Este sucursala unei firme din Italia, care în 2017 a cumpărat mare parte din compania de stat a Greciei. Mulți dintre cei care și-au pierdut viața în groznicul accident erau tineri studenți.

În stradă, lucrurile au degenerat, iar oamenii furioși s-au luat la bătaie cu forțele de ordine, străzile transformându-se pentru câteva ore într-un adevărat câmp de bătălie.

Oamenii au aruncat cu pietre și au aprins focuri în stradă, iar polițiștii au răspuns cu gaze lacrimogene.

”Studenţii sunt furioşi, şocaţi de ceea ce s-a întâmplat şi de faptul că au fost curmate atâtea vieţi”, a declarat pentru presa greacă Costas Demos, preşedintele Uniunii Studenţeşti, Atena.

Autoritățile elene au deschis mai multe anchete, iar investigațiile sunt în plină desfășurare după cea mai mare tragedie feroviară din istoria Greciei. Premierul elen, Kiriakos Mitsotakis, a declarat că la baza tragediei este o eroare umnaă: "Totul arată că tragedia a fost provocată, din păcate, în principal de o tragică eroare umană."

Investigația a scos la iveală că cele două trenuri circulau pe aceeași linie de zeci de kilometri, iar impactul a avut loc când trenul de pasageri avea 160 de kilometri pe oră. Cei doi mecanici nu au avut nicio șansă, la fel și mulți pasageri care se aflau în primele două vagoane care și-au pierdut viața fie în momentul impactului, fie în timpul incendiului care a izbucnit după ciocnire.

Presa elena a scris că temperatura în vagoanele cuprinse de flăcări ajunsese la 1300 de grade.

Trenul de pasageri plecase din Atena spre Salonic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net