A murit prima deputată transgender din lume. Fostă prostituată, ea a fost decorată de Regina Elisabeta

Ultima actualizare:

Georgina Beyer, prima deputată transgender din lume şi susţinătoare neobosită a drepturilor LGBTQ, a murit la vârsta de 65 de ani, informează luni, 6 martie, Reuters. Ea suferea de multă vreme de o afecțiune la rinichi. Pentru activitatea ei Regina Elisabeta i-a acordat titlul de membru al Ordinului de Merit al Noii Zeelande.

Georgina Beyer, prima deputată transgeder din lume a murit. Foto: Captură video
Georgina Beyer, prima deputată transgeder din lume a murit. Foto: Captură video

Fostă prostituată, actriţă şi drag queen, Beyer a fost aleasă în parlamentul naţional în 1999. Îniante ea a fost vreme de câțiva ani primăriţă într-un oraş din regiunea rurală a Insulei de Nord a Noii Zeelenade.

Ea şi-a desfăşurat activitatea ca deputată din partea Partidului Laburist până în 2007.

În 2020, Beyer, care a fost făcută membră a Ordinului de Merit al Noii Zeelande de către regina Elisabeta a II-a în 2020 pentru serviciile aduse comunităţii LGBTQ, era cunoscută pentru activitatea ei dedicată legalizării uniunilor civile şi a căsătoriei gay, precum şi pentru dezincriminarea prostituţiei.

În 2003 ea a susținut un proiect de lege privind reglementarea prostituţiei.

"Susţin acest proiect de lege pentru toate prostituatele pe care le-am cunoscut şi care au murit înainte de vârsta de 20 de ani din cauza caracterului inuman şi ipocriziei unei societăţi care nu le-ar oferi niciodată şansa de a se salva oricare ar fi circumstanţele care le-au făcut să ajungă în această industrie", a spus Beyer în 2003

Beyer a primit un transplant de rinichi în 2017, după ce timp de patru ani a suferit de insuficienţă renală în stadiu terminal pentru care avea nevoie zilnic de dializă.

Ea a murit luni într-un centru de îngrijiri paliative, potrivit postării pe Facebook a lui Scotty Kennedy, un prieten.

Prim-ministrul Chris Hipkins a declarat că Beyer şi-a lăsat amprenta asupra parlamentului."Cu siguranţă cred că Georgina a deschis un drum care le-a făcut viaţa mult mai uşoară altora care i-au călcat pe urme", a apreciat el.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 01 octombrie acoperamantul maicii domnului icoana de mihai coman jpeg
calendar ortodox 2022 octombrie sf dimitrie cel nou png
pestera Limanu jpeg
focsani recensamant
WhatsApp aplicatie smartphone notificare FOTO Shutterstock jpg
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
3 monica pop jpg jpeg
image
actualitate.net