A murit și ultimul supraviețuitor din Al Doilea Război Mondial. Avea 112 ani!

A murit și ultimul supraviețuitor din Al Doilea Război Mondial la vârsta de 112 ani, scrie Adevărul. Este vorba despre americanul Lawrence Brooks, veteran care s-a stins din viață la 5 ianuarie anul acesta. 

image

Cine a fost Lawrence Brooks

Lawrence Brooks s-a născut în 1909, a mai avut încă 14 fraţi şi a crescut în Louisiana şi Mississippi. A fost recrutat în Armata S.U.A. când avea 31 de ani, la câteva săptămâni după atacul de la Pearl Harbor. Lawrence Brooks a făcut parte din Batalionul 91 Afro-American, staţionat în Australia, Papua Noua Guinee şi Filipine. Până în 1945, când a fost lăsat la vatră, Lawrence Brooks a fost şofer, valet şi bucătar pentru trei ofiţeri, doi locotenenţi şi un căpitan, ajutând şi la construirea de drumuri şi poduri. 

image

Actorul Gary Sinise, mesaj emoționant pe Facebook 

În interviurile date acum câţiva ani pentru Muzeul Naţional al Celui De-al Doilea Război Mondial din S.U.A, Brooks declara că a fost uimit de nivelul de toleranţă al australienilor faţă de soldaţii de culoare, cum era şi cazul său. După Al Doilea Război Mondial, Lawrence Brooks a lucrat timp de patru decenii ca operator pe un mosostivuitor. 

Cunoscutul actor american Gary Sinise, care l-a cunoscut pe Lawrence Brooks, a postat un mesaj emoţionant pe pagina sa de Facebook. ”A murit un erou american. Lawrence Brooks, cel mai vârstnic supravieţuitor din Al Doilea Război Mondial, s-a stins din viaţă la 112 ani. Dumnezeu să vă binecuvânteze. A fost o onoare să vă cunosc şi să vă întâlnesc”, a scris Gary Sinise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net