Un veteran de război s-a vindecat de coronavirus la 99 de ani: „Trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă”

Ultima actualizare:

    Eroul Laurean Deac, în mijlocul medicilor şi asistenţilor de la Secţia de Boli Infecţioase
Eroul Laurean Deac, în mijlocul medicilor şi asistenţilor de la Secţia de Boli Infecţioase

Eroul Laurean Deac, care a luptat pe frontul de Est în cel de-al Doilea Război Mondial şi a fost prizonier, timp de patru ani, în lagăre, a trecut în ultimele trei săptămâni printr-o altă luptă grea. Infectat cu virusul SARS-CoV-2, bătrânul din Alba Iulia a izbutit să se vindece. „Mulţumesc lui Dumnezeu şi tuturor celor din spital”, a spus el la externare.

Nu s-a dat bătut! Au fost zile grele de suferinţă pentru Laurean Deac (99 de ani), bolnav de COVID-19, iar personalul medical din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase din Alba Iulia a fost reticent în privinţa vindecării sale, având în vedere evoluţia acestei boli, dar şi vârsta sa înaintată. ”Virusul nu i-a ocolit familia, iar fiul şi nora sa, îmbolnăvindu-se şi ei, i-au fost alături în aceeaşi suferinţă. Pentru veteranul de război Laurean Deac, în această bătălie, nici o zi n-a fost ca alta”, spune Petruţa Pop, directoarea Cercului Militar Albă Iulia. „Nădejdea în Dumnezeu, rugăciunile celor dragi şi ale cunoscuţilor, mănunchiul de gânduri bune îndreptate spre el din partea multor oameni şi grija deosebită de care a avut parte în spital ni-l redau, astăzi, sănătos şi victorios pe Laurean Deac, în războiul cu acest virus nemilos”, adaugă Pop.  La externare, bătrânul era emoţionat: „Mulţumesc lui Dumnezeu că m-a vindecat şi tuturor celor din spital care m-au îngrijit atât de bine. Astăzi, trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă şi de a-i revedea pe toţi cei dragi”. Veteranul a ţinut să se fotografieze alături de întregul personal medical, chiar în curtea Secţiei de Boli Infecţioase din Alba Iulia.  Sublocotentul în rezervă Laurean Deac a plecat la 1 aprilie 1944 pe frontul din Uniunea Sovietică, scrie adevarul.ro. ”După armistiţiu, ne-au înconjurat ruşii şi ne-au dus la Erevan. Eram 600 de oameni, ne-au deparazitat şi ne-au băgat în fabrică, la topit aluminiu”, a povestit veteranul. El a fost eliberat în 1948, după patru ani de muncă dură. „Am iubit şi m-am căsătorit după scurt timp. Soţia a murit acum vreo şase ani”, a completat eroul. Are opt copii, dintre care câţiva sunt stabiliţi în Austria, Spania şi Statele Unite ale Americii. 

Tanti Maria a primit flori şi ciocolată


    “N-am simţit nimic, nu doare”, s-a confesat Maria Luduşan
“N-am simţit nimic, nu doare”, s-a confesat Maria Luduşan

N-a ezitat! Maria Luduşan, în vârstă de 100 de ani,  din comuna clujeană Tureni, s-a vaccinat marţi împotriva COVID-19 cu serul Moderna. O echipă mobilă de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca s-a deplasat acasă la ea şi i-a administrat vaccinul. ”Tineretul de azi să se vaccineze, ca să trăiască. Al lor e viitorul. Eu m-am vaccinat acum şi n-am simţit nimic, nu doare defel”, a spus tanti Maria, după ce a fost imunizată. Pentru că este un exemplu pentru mulţi, doamna Maria a primit un buchet de flori, o felicitare şi o cutie de ciocolată din partea medicilor. Femeia a împlinit 100 de ani pe 26 februarie şi e mulţumită că Dumnezeu i-a dat sănătate. A fost operată de apendicită în tinereţe, iar recent şi-a rupt un picior şi are o tijă. Acum ia medicamente pentru inimă şi tensiune, dar nu se plânge. 

«Țara plătește pentru binele oamenilor» 

Un veteran de război în vârstă de 99 de ani s-a vaccinat ieri anti-COVID-19. Ambrozie Plopan locuieşte în comuna Udeşti (Suceava) şi s-a prezentat la centrul de imunizare din  comuna Şcheia. El a fost adus la vaccinare de ginerele său, un bărbat de 60 de ani, scrie adevarul.ro. Veteranul a făcut rapelul cu serul Pfizer-BioNTech şi a mărturisit că n-a avut nici o problemă după administrarea primei doze. În tinereţe, spune că a luptat pe front fiindcă ţara i-a cerut ajutorul. Acum a simţit că vaccinarea este tot o formă de datorie faţă de ţară şi n-a putut să refuze îndemnul autorităţilor. „Ţara ne cheamă la vaccinare şi pentru asta cheltuieşte bani. Ţara plăteşte pentru binele oamenilor”, a completat bătrânul.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net